KAEFER Energy

KAEFER Energy

KAEFER Energy er del av KAEFER Group, et av Europas største entreprenørselskaper. Konsernet omsetter for ca. 1,7 milliarder Euro og har ca 30 000 ansatte over hele verden.

KAEFER Energy er en ledende leverandør til olje- og gassindustrien i Norge. Bedriften har 1.100 ansatte innen ISO-fagene (Isolering, Stillas, Overflate), Innredning, HVAC og Tilkomstteknikk .

I høyaktivitetsperioder sysselsetter vi gjennom våre kontrakter mer enn 2.000 personer.

KAEFER Energy har en omsetning på rundt 2 milliarder kroner, og har langsiktige utbyggings-, vedlikeholds- og modifikasjons kontrakter, både on- og offshore.

KAEFER Energy har etablert en sterk Lean-kultur. Vi skaper merverdi for våre kunder og ansatte gjennom forbedring av våre arbeidsprosesser ved å: jobbe sikkert, levere kvalitet og i henhold til plan, på en kostnadseffektiv måte.

I forbindelse med vår forbedringsreise investerer vi tungt også innen innovasjon og digitalisering, med mål om å levere merverdi for kundene og sikre god inntjening for bedriften, og derigjennom trygge arbeidsplassene for våre ansatte .

Annnonsørinnhold

KAEFER feirer jubileum i Stavanger: Fyller 100, ansetter 100

Publisert

I 1918 startet Carl Kaefer et lite selskap som skulle levere isolasjonstjenester til skipsindustrien i Tyskland. I dag er selskapet et verdensledende konsern, der isolering, tilkomst, overflatebehandling og innredning er grunnstammen i virksomheten. Konsernet utfører også forskjellige tilleggstjenester, avhengig av behov og etterspørsel i de respektive landene gruppen er representert. KAEFER, som nå etablert i nærmere 35 land, feiret i fjor 40-års drift i Norge. Før helgen tok samarbeidspartnere og kunder turen til hovedkontoret til KAEFER Energy i Stavanger, for å feire KAEFER-konsernets 100-års jubileum.

-KAEFER er som en stor familie - og i tråd med tysk tradisjon verdsetter vi vårt omdømme og vår kultur. Det er de langsiktige og gode relasjonene som ligger i bunnen når vi nå kan feire 100 års stabil og solid drift innen våre fagområder, innleder KAEFER’s tyske konsernsjef, Peter Edelmann.

Markerer rundt tall med 100 nyansettelser - ønsker flere lærlinger

Administrerende direktør i Norge, Bård Bjørshol, forteller at KAEFER Energy de siste årene har arbeidet intensivt med å takle konsekvensene av oljekrisen - og at det nå er godt å endelig kunne legge utfordringene bak seg. - Vi ser en lys fremtid for KAEFER Energy. Som alle andre selskaper med store deler av sitt virke innen olje og gass, fikk vår omsetning en solid knekk i 2015. Det er fantastisk å registrere at omstillingsarbeidet har fungert - og brakt oss til tilbake til omsetningsnivået vi lå på før oljenedturen. De siste årene har vi sikret viktige kontrakter med sentrale aktører som Aker BP og Equinor. Prognosene antyder videre vekst i 2018, og nå markerer vi KAEFER’s 100 år ved å ansette 100 nye medarbeidere.

Bjørshol forteller at KAEFER Energy ønsker å øke sin satsning på lærlinger ytterligere fremover. Målet er å ha 20 lærlinger innen året er omme.

-Vi har som mål å være den beste leverandøren for våre kunder, og den foretrukne arbeidsgiver for de som søker jobb innen våre fagdisipliner. Det er derfor viktig for oss å vise de unge at vi evner å tilby dem stabile fulltidsstillinger. Gjennom denne ansettelsesrunden vil vi signalisere at KAEFER Energy verdsetter unge talenter som ønsker å vise hva de kan.

Eliminerer tidstyver med Lean-praksis og digitale rutiner

Med en mengde sentrale representanter fra olje- og gassindustrien samlet ved sine kontorer, benyttet KAEFER Energy sjansen til å demonstrere utvalgte fremtidsrettede satsningsområder med en rundtur i lokalene.

Selskapet har siden 2013 satset intensivt på effektivisering av produksjonen, og Lean-leder Trond Magne Susort forteller at Lean-praksis og digitalisering er to elementer som passer naturlig sammen.

-Vi mener det er fornuftig å lede an digitaliseringsprosessen med en klar plan for hva vi vil oppnå. For oss handler digitalisering om effektivitet og evnen til å frigi tid, slik at våre folk kan fokusere på oppgaver som gjør at vi vokser som selskap. Papirarbeid er en typisk tidstyv for oss, og med digitale løsninger kan vi få dette arbeidet raskt unnagjort med EX-sikre nettbrett ute i felten - der det skjer. I tillegg reduserer vi kommunikasjonsbarrierer ved å jobbe på denne måten. Vi kan nå effektivt dele informasjon med systemer og kollegaer på tvers av landegrenser og anleggsområder.

-Dyktige håndverkere og ENERGY Products®-serien er grunnsteiner for vår suksess

Leder for selskapets prefabrikasjonsverksted i Stavanger, Birger Susort, viser frem verkstedet. Han trekker frem engasjerte og dyktige medarbeidere som avgjørende for selskapets vellykkede effektiviseringsarbeid de siste tre årene.

-Dette er ikke bare det mest moderne verkstedet i vår bransje, det er også en arbeidsplass full av stolte, dedikerte håndverkere. Våre håndverkere er nøkkelen til at vi kontinuerlig kan levere produkter raskere, til rett kvalitet og pris til kundene våre. I tillegg ansetter vi også en rekke lærlinger, og isolasjonslærlingene får da en del av opplæringen her på verkstedet - og ute i prosjektene.

Verkstedet fremstiller produkter til eksterne og interne prosjekter innen offshore- og landanlegg, både ifm. nybygg, vedlikehold og modifikasjoner. KAEFER Energy har også lansert sin egen produktserie, ENERGY Products®. Våre egne medarbeidere har fremstilt serien, ofte i samspill med konsernets innovasjonsavdeling i Tyskland, og gjennom god dialog med våre kunder.

- ENERGY Products®-serien omfatter nå 30 ulike produkter, og det mest etterspurte av dem er ENERGY Firecover®, en vedlikeholdsfri brannisolasjonskasse for ventiler og flenser. Vi har de siste årene solgt rundt 15 000 av disse til store prosjekter i innland og utland. Den økende etterspørselen har lagt noe press på produksjonen, men digitaliseringsprosjektet vårt bidrar nå til å lette prosessene fra ordre til leveranse, slik at vi kan øke produksjonen jevnt og trutt.

-Lean er et mindset, og vi ser gode resultater

I sin presentasjon «Lean på ti minutter» understreker prosjektleder Tim Nøttveit at det er Lean-metodikkens evne til å løfte ansatte inn i en felles problemløsnings-modus, som gjør den til et velfungerende verktøy for KAEFER Energy.

-Der vi kjører Lean-prosjekter, ser vi gode resultater i form av engasjement, ledelsesfokus og forbedrede rutiner på alle plan. Lean er et mindset, det handler om systematisk problemløsning, derfor er vi opptatt av at våre ansatte skal bli gode på å visualisere hvordan selskapets prestasjon kan forbedres i hvert produksjonsledd. Det er dette som karakteriserer vår Lean-reise i KAEFER Energy.

- Som konsern er vi stolt av vårt datterselskap KAEFER Energy, og måten de har mestret å implementere Lean og digital effektivisering i sin daglige drift. Vi gleder oss til å se hva vi kan lære av hverandre på veien videre mot vårt neste jubileum, avslutter konsernsjef Peter Edelmann.

Konsernsjef Peter Edelmann
Konsernsjef Peter Edelmann
Powered by Labrador CMS