AAK Energy Services

AAK Energy Services

Empty article - Subtitle

Annonsørinnhold:

AAK vant storkontrakt med Statens Vegvesen

Publisert

AAK Energy Services AS har vunnet et større anbud på å prosjektere og bygge en utvendig vedlikeholdsvogn til Hålogalandsbrua som er under bygging ved Narvik. Broa vil bli Norges nest største hengebro med lengde på 1533 meter.

Vedlikeholdsvognen vil henge under broa, og vil kjøre på hjul langs selve brokassen. Slik kan Vegvesenet arbeide raskt og sikkert mot undersiden av broa, ved for eksempel inspeksjon, maling eller annet vedlikeholdsarbeid. Kontrakten med Vegvesenet har en verdi på 7,7 MNOK.

AAK Energy Services er hovedkontraktør i kontrakten med Statens Vegvesen, og vil benytte seg underleverandørene Heggset Engineering AS og AAK IRV AS i arbeidet.

Bli oppdatert! Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Skal bygges i Kristiansund

AAK IRV AS har et sterkt fabrikasjonsmiljø i på Kristiansund, og vedlikeholdsvognen vil bli fabrikkert og sammenstilt og testet på Vestbase før den fraktes til Narvik. Videre vil jobben kreve et godt planlagt installasjonsarbeid der AAK Energy Services sin kjernekompetanse innen tilkomst og arbeid i høyden ble avgjørende for å vinne anbudet. Heggset på sin side har lang erfaring med å konstruere skreddersydde maskiner og kjøretøy, og vil levere design og konstruksjon av fremdriftssystemer på vedlikeholdsvognen.

- AAK og samarbeidspartner Heggset leverte et godt gjennomarbeidet tilbud i henhold til Staten Vegvesens forespørsel, og ble etter evaluering vurdert som den tilbyder med det tekniske og økonomisk mest fordelaktige tilbudet, uttaler Statens Vegvesen i forbindelse med kontraktstildelingen.

Samarbeidet mellom AAK selskapene og Heggset har utspring i Offshore Network i Kristiansund og ble innledet ved at kommersiell leder i AAK, Stig Daniel Løfsnes, og Daglig Leder i Heggset, Amund Bjerkholt, ble kjent gjennom en nettverkssamling i ON (Offshore Network). Selskapene fant ut at de hadde komplementere kompetanser og bestemte seg for å teste ut samarbeidet med å by på en større jobb sammen.

Følg oss på Facebook

Samarbeidet gir mersmak

- Vi vil gjøre alt vi kan for at dette prosjektet skal bli en suksess. - Dette skal bli en god referanse som vi kan bruke til å vinne flere oppdrag innen landbasert infrastruktur, sier Stig Daniel Løfsnes.

- Dette gir mersmak, legger Amund Bjerkholt til. - Ved å samarbeide med AAK kan vi sammen ta på oss jobber vi ellers måtte ha gitt til noen andre.

Både AAK selskapene og Heggset har de siste årene hatt hovedvekten av prosjektene sine mot oljebransjen. Prosjektet viser, ved å samarbeide, våge og tenke nytt, at det er mulig å vinne jobber i andre bransjer.

Powered by Labrador CMS