Annonsørinnhold:

Klatrer høyt for å unngå fallulykker i Norge

Publisert Sist oppdatert

Om du jobber i høyden er fallulykker et tilbakevendende problem, som Statnett tar skikkelig på alvor.

I en reportasje på NRK TV kunne man se hvordan deres unge nytilsatte fikk opplæring av de erfarne klatreinstruktørene i AAK Safety.

Færre dør

Statnett har nylig fylt opp staben sin med unge ivrige mennesker hvor høydeskrekk er et fremmedord. Men fallulykker er en stadig utfordring og den vanligste ulykkesformen på arbeidsplasser i Norge. Årsaker er gjerne manglende sikring, feil eller ingen bruk av utstyr, dårlig risikovurdering, manglende opplæring eller i verste fall ”skal bare” tankegangen. Av den grunn tilbrakte Statnetts nyansatte 3 dager med intensiv opplæring hos AAK Safety. Her skulle fallulykker forebygges gjennom skikkelig opplæring så tidlig som mulig og de ansatte formes med tanke på sikkerhet, tenke to barrierer og lære gode holdninger. Resultatet er overbringende positivt; færre dør!

Etablerer varige vennskap

AAK Safety er norges fremste kompetansebedrift for alt som har med sikkerhet og arbeid i høyden og har solid erfaring med opplæring i mange bransjer.

Eskild Svendson fra AAK Safety sier at kursene bringer lærlinger fra hele landet sammen og gir dem unike bekjentskaper og kompiser som de kan diskutere og dele erfaringer med i tiden fremover. I tillegg tar hver lærling med seg nye positive holdninger til sitt arbeidssted og sørger for at de gamle travernes farlige ”uvaner” blir utfordret.

Powered by Labrador CMS