Annonsørinnhold:

AAK Safety med GWO kurs for vindkraftbransjen

Publisert

AAK Safety er nå sertifisert leverandør av GWO kurs til vindkraftindustrien. GWO (Global Wind Organization) er en interesseorganisasjon for vindbransjen, som blant annet har sørget for å få frem en standard for opplæring for de som skal jobbe i vindmøller.

- Vi har jobbet lenge med å få på plass GWO kurs, og nå er endelig alt det formelle på plass. Det er økt takt på utbygging av vindkraft i Norge og dermed også økende behov for kurs i henhold til GWO standarden, sier daglig leder Sverre Bersås i AAK Safety.

- Våre kurs og instruktører er kjent for å holde svært høyt nivå, GWO kursene er intet unntak. Kursene er utviklet, og holdes, i samarbeid med brannvesen, ambulansetjenesten og fysioterapeut. Dette for å tilby et kvalitetsmessig svært godt kurs som vi gleder oss til å tilby kundene fremover, forteller Bersås. Med vår kompetanse innen arbeid i høyden og geografiske nærhet til de nye store vindkraftutbyggingene i regi av Statkraft, er det naturlig for oss å nå tilby dette kurset. Men vi merker etterspørsel etter dette også fra resten av landet.

GWO-kurs fra AAK Safety består av modulene:

  • Work at height
  • First aid
  • Fire awareness
  • Manual handling
  • Alle modulene tilbys sammenhengende på 5 dager – hvilket er en stor fordel for kunden. Også et repetisjonskurs på 3 dager tilbys. Disse modulene er det man trenger for å ha tillatelse til å arbeid og oppholde seg i vindturbiner på fastland.

    Modulen «offshore sea survival» tilbys også for de som skal arbeide i vindturbiner offshore. Dette gjennom samarbeidspartneren Cresto i Sverige.

    - Cresto og AAK Safety har fra før stor aktivitet mot vindkraftbransjen internasjonalt hvilket nå vil komme aktørene i Norge til gode, avslutter Sverre Bersås

Powered by Labrador CMS