Annonsørinnhold:

Rekordstor interesse for Agder Energi-konferansen

Mer enn 500 personer har nå meldt seg på Agder Energi-konferansen som arrangeres 8. og 9. mai i Kristiansand.

Det er dobbelt så mange som deltok på fjorårets konferanse.

− Dyktige foredragsholdere, og et tema som både er spennende og aktuelt, sier Unni Farestveit, konserndirektør samfunnskontakt i Agder Energi om hvorfor deltakelsen i år slår alle rekorder.

Generasjonen etter oss – Electric City, er tema for Agder Energi-konferansen i mai. Konferansen arrangeres i samarbeid med Kristiansand kommune og Næringsforeningen i Kristiansandsregionen.

Flytter til byer

− Trendene globalt og i Norge er tydelige. Stadig flere flytter til byer, og byene blir stadig større. En FN-rapport mener to av tre mennesker vil bo i byer i 2050. Det vil føre til store endringer i hvordan vi bor, lever og jobber. Uten bærekraftige løsninger vil befolkningsveksten radikalt forsterke presset på ressursene, og forholdet til klima og miljø, sier Farestveit.

− Et av de aller viktigste spørsmålene er hvordan vi forsyner fremtidens byer med ren og bærekraftig energi. Agder Energi har startet et betydelig innovasjonsprosjekt for å utforske hvilke forretningsmodeller og muligheter som kan oppstå når stadig flere områder av samfunnet elektrifiseres, sier Farestveit.

Dette arbeidet er en del av Electric Region Agder, som består av ulike prosjekter som har som mål å gjøre Agder til Norges første hel-elektriske region. Initiativtakerne er fylkeskommunene, Kristiansand og Arendal kommune, næringsforeningene i Kristiansand og Arendal og over femti andre aktører.

Spennende muligheter

Listen over foredragsholder til Agder Energi-konferansen er lang og variert. Presentasjon av Hyperloop-teknologien er et av temaene deltakerne kan få innblikk i. Da Elon Musk og SpaceX-teamet lanserte ideen om Hyperloop for første gang i 2012 fanget det hele verdens oppmerksomhet

− Transportsektoren står for 30 prosent av klimagassutslippene i Norge. Om vi skal nå klimamålene er det derfor avgjørende at vi klarer å kutte utslipp fra transport. En av de aller mest spennende mulighetene ligger i Hyperloop-teknologien. Konseptet er tilsynelatende like enkelt som det er genialt, og vi synes det er veldig spennende at Dirk Ahlborn og Hyperloop Transportation Technologies kommer til Agder Energi konferansen, sier Farestveit.

Opplev Electric City

I tillegg til å høre om Electric City, utfordringer og løsninger, har du muligheten til å oppleve Electric city. Nærmere bestemt Kristiansand basert på en utviklet fremtidsvisjon for år 2050.

− Sammen med COWI presenterer vi en unik og interaktiv utstilling jeg håper vil inspirere, engasjere og gi innsikt i hvordan elektrifiseringen kan og vil endre måten vi lever, utvikler og bruker byene på i dag, sier Farestveit.

I de siste månedene har COWI utviklet en visjon og bygget en digital modell av hvordan Kristiansand kan se ut i 2050. Under konferansen har du mulighet til å oppleve denne og få et unikt innblikk i Electric City - Kristiansand 2050-rapporten som er utviklet til konferansen.

Ungdommen skal med

Som en del av årets Agder Energi-konferanse er det kjørt et eget skoleprosjekt som involverer seks skoler i ulike kommuner på Agder. Gjennom dette prosjektet er "Generasjonen etter oss" - de som er unge i dag, blitt utfordret til å utforske og arbeide med aktuelle problemstillinger knyttet til teknologi, byutvikling, bærekraft og energi. I samarbeid med Ungt Entreprenørskap har alle skolene gjennomført egne innovasjonscamper, og hver av skolene vil presentere sine løsninger på fremtidens utfordringer i en utstilling på Kilden Teater og Konserthus i forbindelse med Agder Energi-konferansen.

Les mer om Agder Energi-konferansen.

Powered by Labrador CMS