Marine Safety

Marine Safety

Vår visjon er å beskytte mennesker i krevende maritime omgivelser. Vi oppfordrer våre kunder til å verne om livet til hver enkelt ansatt og at den ansatte skal føle trygghet og at deres sikkerhet er ivaretatt.

Annonsørinnhold:

Godt å vite at båtene rundt varsles umiddelbart om du skulle falle i vannet

Publisert

I de norske og røffe farvann gjelder det å være best mulig sikret i tilfelle ulykken inntreffer og mann over bord. Mange faktorer spiller inn ved en slik hendelse, som kvaliteten på vesten du bærer, hvor mye klær du har på – dvs. hvor mye ekstra vekt de våte klærne utgjør – og ikke minst at du blir funnet raskt, så du unngår å fryse i hel.

Bli oppdatert! Meld deg på vårt nyhetsbrev her

Sam Aasland fra Marine Safety forklarer det slik; - Vesten må blåse seg opp, og her er ikke billig bra! I tillegg må du flyte med munnen opp, også om du er bevisstløs med søkkvåte klær og ikke kan snu deg selv. Og ikke minst, så må du bli funnet før du risikerer å fryse ihel.

Sporingsenhet som kommuniserer med båtene rundt

For å bli funnet raskt har Marine Safety utstyrt sine redningsvester med AIS Sporingsenhet. En liten sender som sitter montert i vesten og som sender ut et sporingssignal når du faller i vannet. Det geniale med det er at alle større skip og båter allerede er utstyrt med AIS-teknologi ombord. - Det vil si at du dukker opp på båtens kartplotter med et symbol og mannskapet varsles via melding og alarm, forklarer Aasland. Dette gjelder alle båter med AIS i nærheten, og søket kan derfor starte umiddelbart og mest sannsynlig forhindre at du drukner eller fryser ihjel.

Aasland mener at metoden kommer til å like vanlig som det i dag er å spore opp mobilen din. – Alle ønsker jo å bli funnet i live, understreker han.

Følg oss på Facebook

Powered by Labrador CMS