Marine Safety

Marine Safety

Vår visjon er å beskytte mennesker i krevende maritime omgivelser. Vi oppfordrer våre kunder til å verne om livet til hver enkelt ansatt og at den ansatte skal føle trygghet og at deres sikkerhet er ivaretatt.

Annonsørinnhold:

- Når uhellet er ute trenger du automatisk varsling og raskere redning!

Publisert

Sol og båtliv nærmer seg med stormskritt, men med varmen følger også høysesong for dødsulykker på sjøen. Statistikk fra Redningsselskapet viser at 17 personer har omkommet på sjøen de siste tre månedene, et antall som forventes å stige i takt med at den norske befolkning sjøsetter båten for sommeren. Salgssjef i Marine Safety, Sam Aasland, håper trenden snur når selskapets system for bedre varsling og raskere redning på sjøen, AIS-Rescue, endelig lanseres for fritidsmarkedet.

-Vi har i lang tid ønsket å lansere et system som gjør livet tryggere for nordmenn som liker å ferdes på sjøen. Det satses enormt på AIS-infrastrukturen i Norge nå - basestasjoner settes opp langs hele kysten og flere satellitter skytes opp for å overvåke havområdene. Det er denne infrastrukturen vi nå ønsker å benytte for å redde liv.

-Hvor lang tid har det tatt å utvikle AIS-Rescue?

-Selve prosessen har tatt to år, men for første gang har vi nå en infrastruktur som håndterer automatisk varsling. Det må med andre ord ikke trykkes på en knapp for at varsling skal skje, AIS-senderen aktiveres på egenhånd om redningsvesten åpner seg eller treffer vann. Dette er et system som kan utgjøre forskjellen mellom liv og død, så vi har samarbeidet intensivt med Kystverket, Redningsselskapet og Hovedredningssentralen slik alle funksjoner som omfatter dekning, kommunikasjon og varsling fungerer. Med støtte fra Innovasjon Norge i ryggen kan vi nå endelig lansere systemet for bruk i fritidsbåter.

Varsler automatisk fartøy med AIS-utstyr tilkoblet kartplotter og kontaktpersoner på smarttelefonen

AIS-Rescue benytter seg av det globale AIS-systemet (Automatic Identification System), mest kjent som «verdens antikollisjonssystem for skipstrafikk». Fartøyer med utstyr for AIS installert ombord sender kontinuerlig ut informasjon om identitet, posisjon og kurs over VHF-båndet, og Sam Aasland forteller at AIS-Rescue nå benytter denne teknologien for å bedre båtfolkets personlige sikkerhet til sjøs.

-AIS-Rescue utnytter rett og slett den eksisterende teknologiske infrastrukturen i systemet via AIS-senderen som monteres i redningsvesten. Ved en mann overbord-situasjon vil senderen automatisk sende ut varsel til fartøyer med AIS-utstyr, samt varsle mennesker i nærheten med AIS-Rescue installert på smarttelefonen.

AIS og AIS-Rescue gjør båtlivet sikrere

Med AIS-Rescue vil senderen i redningsvesten bli registrert med navn og kontaktperson. Om ulykken skulle være ute, vil et VHF-alarmsignal sendes via basestasjoner til smarttelefonen til utvalgte kontaktpersoner, samt personer med systemet/appen i nærheten. De som varsles vil umiddelbart ha identifikasjon, posisjon for ulykkessted, kontaktinformasjon og kontaktpersoner tilgjengelig for bruk ved redning.

Sam Aasland forteller at Marine Safety i første omgang vil lansere AIS-Rescue med to produkter; AIS-Rescue og AIS-Rescue PRO. Begge produktene kan lastes ned til smarttelefoner med IOS (Apple) eller Android som operativsystem.

-Vi ønsker at terskelen for å praktisere et sikrere båtliv skal være lavest mulig, og derfor er AIS-Rescue gratis. AIS-PRO innehar flere funksjoner og vil derfor ha en rimelig pris.

Med AIS-Rescue og en AIS-sender montert i redningsvesten vet både du og dine nærmeste at sjansen er større for at noen er på vei, hvis ulykken plutselig skjer. Vi håper systemet vil bidra til å gjøre båtlivet tryggere for folk som ferdes på sjøen i fritiden, avslutter Aasland.

Les også: Din beste kompis på sjøen veier 92 gram 

Powered by Labrador CMS