Annonsørinnhold:

Råd til ledere i industrien om digitalisering

Alle kan konkurrere på like vilkår

Publisert

Industrien står ovenfor store endringer, og digitalisering med nettskytjenester er viktig for å skaffe seg konkurransefordeler. Her er viktige steg ledergruppen må gjennom.

Teknologi endrer bransjer nærmest i sanntid. De med forsprang opplever unike fordeler fordi de har innsett at fremtidens forretningsmodeller må designes smartere og enklere. Det meste beveger seg mot en tjenestebasert økonomi. Dette kan være en utfordring for de som tidligere kun har solgt komponenter og produkter, og mange ledere lurer på hva det vil si å gjennomføre digitale endringsprosesser, med spørsmål som:

 • Hvorfor er det viktig?
 • Hva skal til?
 • Hvem skal «eie» dette?
 • Hva gjør andre?
 • Hva skjer om vi ikke digitaliserer?
 • Hva koster det?
 • Hvor starter vi?
 • Candidator har spesialister som vet hvordan fornye og forbedre viktige prosesser for industrien. Ta kontakt for en uforpliktende samtale her.

  Digitalisering er viktigste forutsetning for god konkurranseevne i årene som kommer. Moderne tjenester gjør at virksomheter slipper store investeringer i maskiner og it-infrastruktur. Nå leier man seg tilgang, og betaler kun for det som brukes. I denne fjerde industrielle revolusjonen endres samfunnet raskere enn noensinne, og denne gangen er mulighetene allmenne og ikke bare for de med størst pengebinge. Teknologien er så brukervennlig at alle kan nyte godt av den, også mindre virksomheter som tidligere stod bakerst i køen, kan konkurrere på samme arena som internasjonale giganter. Dette er gode nyheter for en konkurranseutsatt industri og hjørnesteinsbedriftene langs hele kysten.  Konkurransen handler om innovasjon og strategi – smarte valg. Luftige begrep som tingenes internett, kunstig virkelighet (VR), maskinlæring, roboter (RPA), avanserte analyser av Big Data, kognitiv teknologi og kunstig intelligens (AI) er blitt en mulighet for alle. Det er enklere enn man tror.

  Vil du vite hvordan komme i gang? Book en gratis strategiworkshop ved å klikke på denne lenken. Vi kommer gjerne til dere!

  Digitalisering reduserer kostnader, gir ansatte bedre arbeidsverktøy, fjerner manuelle og tidkrevende prosesser, øker inntjening, skaper stordriftsfordeler, og sikrer at ressurser brukes bedre. For å lykkes er disse punktene viktige:

  • Lederskap: Teknologi er et virkemiddel, ikke en strategi. Suksessen kommer når organisasjonen vet hvor de skal. Det må settes mål og foreligge tydelige formeninger om hva virksomheten skal være – for hvem. Dette må forankres blant de ansatte fordi suksessen avhenger av at de spiller på lag. Ledere må forstå hvordan teknologien påvirker deres bransje, og innse at det finnes ikke en standardoppskrift til digitaliseringssuksess. Svarene må finnes i alle avdelinger, derfor behøves rådgivere med objektive eksterne blikk.
  • Vi byr på en gratis strategiworkshop som kan avdekke noen spennende muligheter for dere. Les mer her

   • Endringsglede: De med vilje og evne må våge å diktere markedsutviklingen. Alternativet er å kjempe mot vindmøller – som Kodak eller Nokia. Organisasjonen må se med argusøyne på hvordan beslutninger fattes, hvordan ansatte skal gis forutsetningen til å lykkes, hva dere skal tjene penger på i fremtiden, hvordan kundene skal knyttes nærmere, og hvordan logistikk- og verdikjeder må fornyes og forbedres.
   • Sammenkobling: Det dere selger i fremtiden kommer til å være koblet til et nettverk. Dette gir unik innsikt, større sikkerhet, lavere kostnader, og smartere prosesser. Innsikten gir også helt andre forretningsmodeller ved at produsenten får sanntidsinformasjon direkte fra produktene og konsumentene, slik at de enten kan designes bedre, eller at det inngår i avanserte service- og vedlikeholdstjenester. Det er enorme datamengder å samle inn, som kan gi beslutningsgrunnlag av en mye høyere kvalitet enn noen kan forestille seg. Selv om dette virker utopisk og futuristisk, er mulighetene her i dag. Og de kan hentes fra skyen som vi tilbyr sammen med Microsoft.
   • Send en mail her om du vil vite hvordan kunnskap gir makt og muligheter

    • Datakultur: Mer data skaper behov for system til å behandle dem. Vår plattform, basert på Microsofts utprøvde teknologi, er spekket med smarte løsninger for å samle, sikre, lagre og analysere dette informasjonsgullet. Det mest spennende er at det ikke kreves kjempedyre spesialister for å komme i gang – mye kan tas i bruk fra hyllevaretjenester som integreres og smelter sammen med deres viktigste programmer. Med datakultur er beslutninger basert på innsikt, ikke magefølelse.
    • Våg å feile: Innovasjon er tidkrevende fordi man skal være sikker på kvaliteten før produkter og løsninger slippes på markedet. I dag har man ikke lenger alltid denne luksusen fordi det å være en av de første til markedet er enormt viktig. Derfor må produksjonsbedrifter evne å raskere lære av feil, slik at suksessraten går suksessivt opp.
    • Samarbeid: Fremtiden er drevet av programvare. Det handler om å tenke økosystem i alt man gjør, og samarbeide med kompetansemiljø, kundene selv, og til og med konkurrenter. Vi vil se nye samarbeidsmodeller, og helt nye økosystem. Vår leverandør Microsoft har for eksempel inngått samarbeid med stiftelsen OPC for å sikre at flere millioner dingser, komponenter og enheter i industrien kan integreres med selskapets skyplattform. Dette gjør det enklere, raskere og sikrere å ta i bruk konsept for tingenes internett, og fordelene kommer en hel bransje til gode. Prosesser kan automatiseres, driftsrutiner blir bedre, og det blir enklere å oppnå innovasjon.
    • Vi tilbyr avanserte og brukervennlige skyløsninger fra Microsoft. Vår kompetanse på markedets mest utbredte plattform er en viktig trygghet for kunder som søker trygge løsninger, sjekk for eksempel uttalelser fra våre fornøyde kunder her

     Vil du bli kontaktet for en uforpliktende samtale? Send vår sjef en mail her

Powered by Labrador CMS