Oliasoft

Founded in 2015, by oil and software industry veterans Oliasoft provides modern software for the oil and gas industry. Our web-based solution is ready for the digitalization that the oil industry has started to implement and it brings a fresh perspective to well planning, casing and other drilling engineering processes.

We are proud to introduce Oliasoft WellDesign™, a cloud-based web application with open Application Program Interface ( REST API) with a highly usable interface offering easy access to tools employing algorithms and calculations based on the latest industry research. Oliasoft WellDesign™ simplifies drilling work processes, and makes data available for every task required for designing well trajectories and casing and tubing design.

Our goal is to develop software that help drilling engineers in their challenges of making cost efficient, safe and effective wells.

Annonsørinnhold:

Slik bruker du Equinor's åpne datasett fra Volve i Oliasoft's programvare

Publisert

Tidligere i år gikk Equinor ut sammen med partnerne i Volve og slapp det de hevdet var det bredeste dataslippet på norsk sokkel noensinne. De delte all undergrunn- og produksjonsdata fra Volve slik at hvem som helst kunne bruke dataene.

– Volve er et eksempel på hvordan man benyttet alle muligheter for å forlenge levetiden på feltet. Nå ønsker vi å dele all data om Volve, for å sikre læring og utvikling av fremtidens løsninger. Vi tror disse dataene kommer godt til nytte og bidra til både økt læring og erfaringsoverføring i industrien og akademia, fortalte Jannicke Nilsson, Chief Operating Officer i Equinor i juni da de slapp dataene.

Nå har programvareselskapet Oliasoft tatt utfordringen, og begynt å skrive en serie med blogginnlegg der de beskriver datasettet og hvordan det kan utnyttes.

Oliasoft er et programvareselskap som tilbyr programvare og tjenester for oljebransjen og oljeleverandørene, og de jobber med Equinor og andre selskaper for å modernisere arktekturen og programvaren som brukes i bransjen.

- Denne artikkelen er den første i en serie hvor vi dykker ned i det åpne datasettet som Equinor har utviklet, for å diskutere hva slags data det egentlig er snakk om og hvordan det kan - og ikke kan - brukes i moderne programvaretjenester som våre systemer, skriver Marius Kjeldahl, CTO, og gründer i Oliasoft, i det første blogginnlegget.

Oliasoft har en suite med nettskybaserte ingeniørverktøy, Oliasoft ICE - Integrated Cloud Engineering, samt produktet Oliasoft WellDesign som brukes til å håndtere trajectories, casing og tubing design.

I den første artikkelen tar Kjeldah for seg datasettet Well Technical Data, og hvordan dataene kan brukes i Oliasoft WellDesign og lignende produkter.

Merk at artiklene er skrevet på engelsk: