Annonsørinnhold:

Eksperten på arbeidsklær slår seg sammen med eksperten på verneklær

Publisert

Direktoratet for samfunnsikkerhet og beredskap (DSB) melder at antallet elulykker har vært gradvis stigende i Norge de siste årene. Alle ulykker forårsaket av elektrisitet, strømgjennomgang og lysbue skal registreres, men DSB påpeker at mørketallene fortsatt er av vesentlig omfang. Ifølge statistikken, har behovet for vernebekledning og utstyr som hindrer arbeidsskader i utsatte bransjer aldri vært høyere. Dette behovet vil Snickers Workwear imøtekomme, når de etter oppkjøpet av Puvab nå lanserer ny kolleksjon - den største og sikreste på 40 år.

Manager for Protective Wear i Puvab, Per Wagnås
Manager for Protective Wear i Puvab, Per Wagnås

To pionérer blir en

Puvab har de seneste 30 år utviklet verneklær og personlig verneutstyr tilpasset ekstreme arbeidssituasjoner. Siden fjorårets oppkjøp, har Hultafors Group

integrert verneklærsmerket Puvab inn i Snickers Workwear, konsernets markedsledende produsent av arbeidsklær med maksimal funksjonalitet. Nå kombineres de to pionérenes ekspertisefelt i ny storsatsning. Resultatet er en omfattende kolleksjon av innovativt, sertifisert vernetøy for ekstreme arbeidsituasjoner.

Per Wagnås, Manager for Protective Wear i Puvab, forteller at Puvab er stolte over å bidra til at Snickers Workwear nå er en komplett merkevare.

-Dette er den største satsningen i Snickers Workwears historie. Vi kan nå tilby 65 splitter nye modeller flammehemmende arbeidstøy i flere lag - og vi kan garantere at kolleksjonen er like behagelige å bruke i sterk sol, som i ekstrem snøstorm.

Hvert plagg er designet for å gi maksimal beskyttelse i situasjoner hvor tøyets tekniske egenskaper kan utgjøre forskjellen mellom liv og død. Wagnås forteller at kolleksjonen er nøye gjennomtenkt ned til den minste detalj.

-Sikkerheten kommer i første rekke. Klærne skal gi maksimal beskyttelse i alle typer faresituasjoner, men samtidig åpne for full mobilitet om arbeidet krever høy grad av bevegelse. Etter et intensivt arbeid, kan Snickers Workwear nå sette standarden for sertfisert vernetøy man virkelig kan trives i. Det er vi stolte av.

-Hva er inspirasjonen bak denne kolleksjonen?

- Kundene våre inspirerer oss. Vi opprettholder regelmessig kontakt med dem, og forbedrer produktene våre i tråd med deres erfaringer og behov. De seneste år har aktører innen energi, kraft og jernbane etterspurt vernetøy som kan gi deres ansatte komplett beskyttelse ved nærkontakt med høyspenning og elektrisitet - altså svært farlig arbeid. Med denne kolleksjonen, kan vi imøtekomme ønsket på en svært omfattende måte.

En hverdagshelt deler sine erfaringer

Harjeåns Net AB er en av Snickers Workwears langvarige kunder. Montør i selskapet, Hans Johansson, forteller at han er trofast bruker av arbeidsklærne under sine daglige oppdrag.

Montør i Harjeåns Net AB, Hans Johansson, er godt fornøyd med klærne når han er ute på oppdrag.
Montør i Harjeåns Net AB, Hans Johansson, er godt fornøyd med klærne når han er ute på oppdrag.

- Jeg har i årevis jobbet med veibelysning, vedlikehold og fjernstyringer til det elektriske nettet. Det viktigste for meg er selvsagt sikkerheten - klærne må beskytte meg om en ulykke skulle inntreffe. Funksjonalitet er likevel en undervurdert faktor. Veltede trær og snøstormer skaper ofte problemer på strømnettet, og vi jobber utendørs i all slags vær til strømmen er tilbake. Da er det utrolig viktig at klærne er varme, og ikke hemmer meg i bevegelsene.

Han forteller at Harjeåns Net AB har hatt et nært samarbeid med Snickers Workwear i flere tiår.

-Som langvarige brukere av klærne, kan vi ofte bidra til å avdekke muligheter til forbedring av designet. Snickers Workwear har alltid vært lydhøre ovenfor innspill fra oss. De har endret kolleksjonen i tråd med våre ønsker - en stor fordel for oss som tilbringer arbeidsdagen ute i felten.

-Liker du jobben din?

-Jeg elsker jobben min. Jeg arbeider ute i frisk luft, og har frihet til å styre min egen arbeidshverdag. Det å ta lunsjpause ute i naturen, er virkelig en stor fordel med å være montør. Og mens vi er inne på temaet: i mine øyne mestrer Snickers Workwear virkelig kunsten å lage sikre verneklær som gir meg mulighet til å sette meg ned i skogen med en kopp kaffe, uten å føle at klærne er stive og ukomfortable.

Snickers Workwear er solid arbeidstøy å ha på ute i feltet
Snickers Workwear er solid arbeidstøy å ha på ute i feltet

- Med riktige klær, kan man redde liv

Wagnås understreker at et hovedfokus under designfasen har vært å skape plagg som bevarer liv og helse om man utsettes for ekstrem varme, ild - og i verste fall; lysbuer.

-Ved nærkontakt med en lysbue kan man overleve selve støtet, men ikke varmen. En lysbue produserer varme på opptil 3000 grader, det vil si at alt man har på seg begynner å brenne. Om klærne dine ikke er beskyttter deg, vil gullsmykker, klokker og undertøy bokstavelig talt smelte inn i huden. Vårt vernetøy er skapt for mennesker daglig utsettes for denne typen risiko, og dette er et ansvar vi virkelig tar på alvor. Klærne skal beskytte i alle lag - innenfra og ut. Derfor er alt av undertøy, underklær og ytterplagg i kolleksjonen flammehemmende, og selvslukkende.

Kolleksjonen har CE-merking klasse 3, en sertifiseringsstatus som krever omfattende kvalitetstester for å godkjennes på markedet.

-Med Snickers Workwear, skal man føle seg trygg på jobb. Vi sparer ingen ressurser på å sørge for at vårt vernetøy oppfyller alle sikkerhetskrav som er etablert i bransjen - og mer til. I utsatte bransjer vil menneskelig svikt alltid forekomme. Noen ulykker kan man rett og slett ikke unngå, men livstruende skader kan avverges med riktige klær. Det er det vi ønsker å oppnå med kolleksjonen som nå lanseres.

-Det virker som HMS er et fagfelt som virkelig engasjerer dere mye?

- Ja, er det noe vi er opptatt av, så er det sikkerhet. Vi brenner for dette. Brenner er kanskje feil ord, med du skjønner hva jeg mener, avslutter Wagnås.

For mer informasjon ta kontakt med Vidar Andersen, Produktspesialist Protective Wear, tlf 976 90 190, mail: [email protected]  Sjekk også Snickers Workwears egne sider for kolleksjonen 

Powered by Labrador CMS