Annonsørinnhold:

Fire tips for å komme igang med video som verktøy

Publisert

For mange mange bedrifter er video nettopp noe man fortsatt assosierer med store reklamekampanjer, gjerne på TV - ikke på nett. Enkelte større bedrifter kan sitte med en tanke om at video skreddersydd for sosiale medier hovedsakelig er forbeholdt mindre bedrifter, eller B2C-bedrifter. For å forsøke å vri tankegangen over på video som et verktøy, vil vi peke på den største forskjellen mellom disse to kanalene: på lineære flater, som TV, blir programmet avbrutt, og seeren blir tvunget til å se reklamefilmen, mens på sosiale medier, står seeren fritt til å fortsette å scrolle forbi. Dette gjør at tradisjonelle reklamefilmer ikke vil oppnå like gode resultater på nett, da de ofte er for lange, og ikke minst bruker for lang tid til å komme til “poenget”, til at seere på sosiale medier prioriterer å bruke tid på å finne ut av det.

Å lage effektiv video for sosiale medier er ikke så komplisert som man kanskje skulle tro. Med noen enkle grep, kan man gå fra å ha en video til å ha en smart video.

 1. Tekst ALT.Rundt 85% av all video på sosiale medier blir sett uten lyden på - derfor går du glipp av 85% av potensielle seere, kunder eller kontakter dersom du ikke tekster. Tekst kan også brukes på en kreativ måte, som forsterker budskapet.
 2. Hold det kort.Med uendelige mengder innhold, kan sosiale medier føles overveldende. Hvis du vil holde på oppmerksomheten gjennom en hel video, må du holde videoen kort og konsis.
 3. Ha en “hook”.Så godt som alle sosiale medieplattformer satser stort på video, og har derfor funksjonalitet som gjør at videoer i feeden spilles av automatisk. Dette gjør at de tiltrekker seg oppmerksomhet, men det betyr ikke at du får “gratis” engasjement. De første 1-3 sekundene av en video er kritiske, for det er her seeren tar avgjørelsen om å se videre, eller fortsette å scrolle. Videoen bør derfor åpne med en “hook” umiddelbart - dette kan for eksempel være et spørsmål, en påstand eller noe grafisk iøynefallende, som skaper nysgjerrighet.
 4. Skap verdi gjennom innhold.Folk er ikke på sosiale medier for å kjøpe ting. De er der for å bli engasjerte, inspirerte, lære noe, snakke med venner og bekjente og holde oss oppdaterte. Du bør derfor sørge for at innholdet du legger ut fyller et av disse behovene.
 5. En god måte å fylle disse “kravene på”, samtidig som du oppnår synlighet for din bedrift, er å publisere korte, engasjerende videoer, om et tema du har kompetanse på. Mange selskaper investerer mye i forskning, utvikling og kompetanse, men deler ikke dette med omverdenen. Fokuser på aktuell tematikk, informasjon og kunnskap, uten for mye fokus på selskap eller produkt. På den måte kan man etablere seg som en ekspert innen sitt område, og nå ut både internt i bransjen, og utenfor.

  Viktigheten av å være tilstede og synlig på sosiale medier er stor. Det er derfor også essensielt å bruke video som et nyttig verktøy som kan hjelpe deg med å skape mer engasjement rundt- og mer synlighet for din bedrift på sosiale flater, uavhengig av bedriftens størrelse.

  Vil du vite mer om hvordan din bedrift kan ta i bruk video for å bli mer synlige på nett? VIBBIO er en plattform hvor bedrifter kan planlegge, bestille og motta publiseringsklare videoer, skreddersydd etter målgruppe, kanal og merkevare. Les mer og ta kontakt på www.vibbio.com.

  Denne artikkelen er skrevet av Vibbio AS som er kunde av enerWE AS

Powered by Labrador CMS