Annonsørinnhold:

Norge taper eksportandeler sett i forhold til land vi vanligvis sammenligner oss med

Eksportkonferansen 2019

Publisert Sist oppdatert

Internasjonal handel er avgjørende for Norges velstand. Vi har mange gode eksportbedrifter som hevder seg i den globale konkurransen, men samtidig taper Norge eksportandeler sett i forhold til land vi vanligvis sammenligner oss med.

Hvordan skal vi tette eksportgapet?

Norge er det landet i OECD-området som har tapt størst markedsandeler målt i eksportvolum de siste 20 årene. Sannheten om norsk eksport er at vår markedsandel er halvert siden 1998. Hvorfor? Hvordan ser norske bedrifters konkurransesituasjon ut?

Utfordringen med risikokapital

Av de 25 største eksportørene av teknologi og tjenester er det bare en som ikke leverer til offshorenæringene. Vi tenger flere ben å stå på. Tilgangen til risikokapital er essensielt for at Norge skal få et større nærings og eksportmangfold. Har vi attraktive nok investeringsobjekter her til lands?

Hvor ligger eksportmulighetene?

Norsk næringsliv trenger flere ben å stå på. Bedriftenes rammevilkår er blant verdens beste, men hvilke næringer kan skaleres opp og hva trengs for å lykkes med skalering og vekst? Hvordan kan Norge bli enda bedre på kommersialisering? Bli med på Eksportkonferansen 30.april 2019 på Clarion Hotel The Hub i Oslo og hør mer!

Medvirkende:

  • Ivar Slengesol, Direktør for strategi og forretningsutvikling, Eksportkreditt Norge
  • Chul Christian Aamodt, Administrerende direktør, enerWE.no

Sendingen presenteres av Eksportkonferansen.no og inneholder produktplassering.

Powered by Labrador CMS