LRA Safety

LRA Safety

Empty article - Subtitle

Annonsørinnhold:

Slik skal de redusere fallulykker

Publisert

Langset Rope Access med kampanje.

Sikkerhet og besparende tjenester er sentralt i disse tider, og Langset Rope Access ønsker at flere aktører ser etter dette også på land. I alle store og små byer utføres det tjenester som er tungvinte og kostnadsdrivende. Stillaser og lifter benyttes fortsatt når det skal byttes et vindu, fjernes is fra tak, males, fikses beslag, arbeides i tuneller og vindusvask, når man kunne benyttet en mye mer kostnadseffektiv metode; tilkomstteknikk.

Ønsker velkommen til demo

For de som ikke kjenner tilkomstteknikk så godt, så er dette en taubasert metode, primært utviklet for bruk innen olje- og gassindustrien hvor bygg og installasjoner er preget av avanserte konstruksjoner. Det er godt utbredt i olje og gass både on/offshore men for lite brukt ellers.

Vi starter nå en omfattende informasjonkampanje, først her i Bergen hvor vi er lokalisert. Her vil vi invitere flere aktører i bygg- og anleggsbransjen til å komme ut til vårt treningssenter i Arna for demoer av tjenester en kan utføre med bruk av tilkomstteknikk, samt vise hvordan en kan arbeide sikkert, sier administrerende direktør, Svein Olav Høysæther.

Skal redusere fallulykker

Flere landbaserte bedrifter må få informasjon om at dette finnes og hvor stor besparelse en kan ha. I tillegg til besparelsen er også tilkomstteknikk en trygg og sikker måte å arbeide på. I 2014 var det innrapportert 2173 arbeidsskader, og ifølge arbeidstilsynet var 30% av de innrapporterte ulykkene tilknyttet fallulykker.

Om en skjerper opplæring innen arbeid i høyden samt opplyser bedre om andre metoder, som tilkomstteknikk, vil vi garantert se at tallene går ned, forteller Høysæther.

Nyttig også for arbeidstilsynet

Sikkerhet behøver ikke koste både effektivitet og penger, men det er dessverre slik det kommer frem mange plasser i bygg- og anleggsbransjen. Når man må ta kurs eller ta i bruk en ny metode som virker avansert får det aktørene til å bremse opp.

Riktig informasjon og god opplæring er helt nødvendig for at dette skal fungere, samtidig er det viktig at det ikke blir så avansert at det virker mot sin effekt.

Håpet er at flest mulig melder sin interesse, og vi mener at dette er noe Arbeidstilsynet har nytte av. Vi håper på en god effekt av denne kampanjen, avslutter Høysæter.

Powered by Labrador CMS