Marine Safety

Marine Safety

Vår visjon er å beskytte mennesker i krevende maritime omgivelser. Vi oppfordrer våre kunder til å verne om livet til hver enkelt ansatt og at den ansatte skal føle trygghet og at deres sikkerhet er ivaretatt.

Annonsørinnhold:

Denne forsinkelsen kan redde liv

Publisert

Innovativ løsning gjør at vesten ikke eksploderer når den treffer vannoverflaten ved fall fra stor høyde.

Gründer og daglig leder i Marine Safety, Kim Aasland, mener å ha avlivet myten om at redningsvesten ikke fungerer ved fall fra stor høyde under arbeid over åpen sjø.

Hindrer at vesten sprekker

Dagens redningsvester for arbeid i høyden blåses automatisk opp i kontakt med vann, og skal på den måten redde personen fra å drukne. Noe av problemet med dagens vester er at de eksploderer når de treffer vannskorpa hvis personen faller fra for stor høyde. Det er energien i fallet som gjør at redningsvesten revner eller sprekker.

Aasland i Marine Safety forklarer at de har løst utfordringen ved at utløsermekanismen i redningsvesten har en forsinkelse på tre til fem sekunder.

- Dette gjør at den ikke blåser seg opp før energien fra fallet er borte. Redningsvesten kan derfor bringe personen til overflaten og holde den flytende til redningen kommer.

Fritt fall på 55 meter

Redningsvestene for arbeid i høyden ble testet ved å utsette dem for et fall på 55 meter. Fem dukker på over 80 kilo ble droppet med redningsvest, og på siste gjennomføring veide dukken 102 kg. Alle droppene var vellykkede.

- Testen beviser at redningsvesten tåler den ekstreme påkjenningen den utsettes for når den treffer overflaten, forteller gründeren.

Det var en ny Secumar modell med 275 Newton oppdrift og spesialdesignet for arbeid i høyden som ble testet. Vesten må være så ergonomisk og behagelig som mulig, slik at den ikke er i veien for brukeren. Testene ble gjennomført ved det nye livbåtstupetårnet til NorSafe Academy i Rosendal.

Applauderer utviklingen

Tore Rønstad, er leder for personellsertifisering i Samarbeidsorganet for tilkomstteknikk (SOFT). Han applauderer alle forsøk på å løse problemene med sikkert arbeid høyden, men påpeker også at det er flere utfordringer som gjenstår.

- SOFT synes det er positivt at det nå er kommet fram til en vest som tåler fall fra større høyder. Likevel gjenstår det fremdeles noen utfordringer, spesielt med tanke på kompatibilitet mellom vest og sele. I dag hemmer blant annet vesten brukerens oversikt over sikkerhetskritisk utstyr på selen.

Fortsettelse følger

Det er ikke akseptabelt hvis kritiske sikkerhetskomponenter på utstyret ikke er tilgjengelig. Marine Safety har allerede startet arbeidet med å utvikle vesten videre. Rønstad håper dette er starten på en god prosess.

- Vi håper at arbeidet som er gjort hittil er en del av en prosess som kan lede fram til en vest som brukere kan benytte seg av uten at vernenivået senkes. Slik vi forstår det jobbes det med dette, noe vi støtter.

  • Flere saker fra Marine Safety
  • Kim Aasland er gründer av Marine Safety på bakgrunn av egen erfaring med ulykker på sjøen.

    Hans bakgrunn som offiser i Sjøforsvaret har gitt han verdifull erfaring med å finne redningsutstyr og løsninger som beskytter mennesker som jobber i krevende maritime omgivelser.

    Marine Safety er norsk distributør av tyskprodusert sikkerhetsutstyr av høy kvalitet fra Secumar og Bornack.

Powered by Labrador CMS