LRA Safety

LRA Safety

Empty article - Subtitle

Annonsørinnhold:

Kutter på feil sted

Publisert

Bekymret for oljebransjen.

Nedgang i oljeprisen og kostnadskutt presser nå underleverandører ned i pris. Vi er redde for at dette vil påvirke sikkerhet og kvalitet på norsk sokkel, sier Svein Olav Høysæther, administrerende direktør i Langset Rope Access.

Høysæther bekymrer seg over at selskapene som må kutte kostnader for å kunne konkurrere i pris, gjerne reduserer kostnader ved å spare på kurs og opplæring til sine ansatte.

Dette kan resultere i at det blir sendt ut operatører uten god nok kompetanse, språkforståelse og nødvendig forståelse for prosedyreverk, mener han.

Prispress også på de rimeligste tjenestene

Innen tilkomstteknikk, som allerede er et kostnadsbesparende alternativ til flere oppdrag på norsk sokkel, er det nå stort press på pris .

Tilkomstteknikk har blitt brukt som en kostnadsbesparende metode i bransjen i årevis. Grunnen til at det ikke har skjedd alvorlige hendelser er nettopp at det er så strenge krav til opplæring og oppfølging, forklarer Magnus Svellingen, fagansvarlig for tilkomstteknikk i LRA.

Prioriter annerledes

Det har lenge vært kjent at en ikke kan redusere kostnader som ut over sikkerheten på norsk sokkel. Men det siste året har det vært et enormt prispress for leverandører, som igjen fører til at de presser videre til sine underleverandører. Dette skaper bekymring.

Jeg har full forståelse for kostnadsreduksjon i oljebransjen, men det er ikke riktig at en tjeneste som er så kostnadsbesparende og ikke minst sikker, skal skvises enda mer enn den er. Tilkomstteknikk er en høykvalitetstjeneste, og slik vil vi fortsette å ha det, avslutter Høysæther.

Powered by Labrador CMS