Subsea Valley

Subsea Valley

Empty article - Subtitle

Annonsørinnhold:

Møt Strukturplast på Subsea Valley

Publisert

Kom innom Stand nummer 8!

Subsea Valley Conference arrangeres på Telenor Arena den 15. og 16. april. Strukturplast AS deltar som utstillere på arrangementet.

Strukturplast AS har jobbet med utvikling og formstøping av komponenter i herdeplasten polyuretan (PUR) i 33 år.

De siste 6 årene har vi fokusert på PUR – elastomerer med ekstremt gode egenskaper tilpasset Subsea – miljø, og har i dag vårt eget material NORSelast® som er et av verdens sterkeste elastiske materialer, forteller Frode Lindvik, Daglig leder i Strukturplast.

Hvorfor deltar dere på Subsea Valley Conference?

På bakgrunn av egenskapene på materialet vi tilbyr er det subseaindustrien som har mest nytte av våre tjenester.

Har dere deltatt på Subsea Valley tidligere?

Vi har deltatt to ganger tidligere, og har svært gode erfaringer. Det er derfor vi i år også valgte å delta selv om vi har kuttet mye i markedsbudsjetta våre i år.

Subsea Valley er den eneste messa vi deltar på som utstiller i år.

Hva er fokus på utstillerstanden i år?

I år som sist år er vårt fokus å få frem de gode egenskapene med materialet NORSelast®, og mulighetene dette materialet gir for å redusere vedlikeholdskostnader i subsea industrien.

Vi har med oss en del produkteksempler som viser mulige bruksområder, og her har vi stadig nye produkter å vise frem i og med at vi har stor pågang på nye forespørsler og prosjekter.

Vi viser til referanseprosjekt der vi har spart kunder for store summer med å utvikle komponenter i NORSelast® sammen med oss.

Vi har også noen utviklingsprosjekt innen materialutvikling som vi kommer til å vise frem og fortelle om. Blant annet sammenstøping av ulike materialer og slagfaste flyteelementer til bruk innen subsea med vårt NORSelast® syntactic glass foam.

Hvorfor ønsker dere fokusere på dette?

Det er materialet vårt som er vår kjernekompetanse, og når egenskapene er blant de beste i verden er det helt klart at det er materialet vi ønsker å fokusere på.

Materialet kan brukes til et utall av applikasjoner, så å velge ut noen bruksområder å fokusere på vil være begrensende i forhold til mulighetene som ligger der. Det er sikkert mange muligheter som verken vi eller en potensiell kunden har tenkt på, men i dialog med oss kan vi komme på smarte innovative løsninger.

Hvilke fordeler drar kundens deres av produkter eller tjenester deres?

Hovedformålet med en elastisk komponent er at den skal absorbere destruktiv energi og beskytte utstyr mot skade og slitasje. Når denne beskyttelsen blir laget i et av verdens sterkeste elastiske materialer med en forventet levetid på 50 til 70 år i maritime miljø er det klart at dette kan føre til store besparelser for industrien.

Et eksempel vi har er en kunde som har redusert vedlikeholdskostnadene sine med flere 10-talls millioner pr år på grunn av en forholdsvis enkel komponent i NORSelast® utviklet i samarbeid med oss.

Hvorfor bør bransjen delta på Subsea Valley, og hvorfor bør man komme innom utstillerstanden deres?

Subsea Valley er en god mulighet til å få informasjon om hva som finnes av muligheter. Kommer dere innom vår stand og forklarer oss hvilke utfordringer dere har med utstyret deres i forhold til levetid, skader og slitasje, så kan vi i dialog komme frem til en skreddersydd beskyttelse som enten øker levetiden eller reduserer vedlikeholdskostnadene betydelig.

Hvilket stand-nummer har dere på arrangementet?

Dere finner oss på stand nr 8, og det er mulig vi også vil være representert på technology park.

Lindvik avslutter med å fortelle at  noen produkteksempler som sannsynligvis er kjent i bransjen er bøyebegrensere, bøyestivere, beskyttelse mot sammenstøt og korrosjon, strekkavlastning, demping, slitasjebeskyttelse osv.

Vi har blant annet dokumentert at slitasjestyrken mot for eksempel sandblåsing er mye bedre enn de beste slitasjestålkvalitetene. Vi tar opp kampen mot stål i mange tilfeller.

Klikk her for flere tekstintervjuer og videointervjuer fra Subsea Valley Conference.

Powered by Labrador CMS