INTEK

INTEK

Empty article - Subtitle

Annonsørinnhold:

Robotene utfordrer sine medarbeidere

Publisert

I Raufoss finner vi Hexagon Ragasco som lager kompositt propanbeholdere (LPG beholderne) som sitt hovedprodukt. Fabrikken ble etablert i 1998 og leverte sine første kompositt propanbeholdere til Statoil i 2000. Nå har de en omsetning på 450 millioner i året hvor 95% av dette er eksport.

Siden tidlig på 2000-tallet har Hexagon Ragasco satset på automatisering og har i dag 60 roboter i arbeid, i tillegg til sine 115 ansatte av typen homo sapiens.

Bli oppdatert! Meld deg på vårt nyhetsbrev her

Vær uredd når du tar steget til høyere automatiseringsnivå

Daglig leder Skjalg S. Stavheim skryter av robotene sine og sier de er svært pålitelige arbeidere med høy opptid og lavt sykefravær. – I tillegg utfordrer de våre øvrige medarbeidere, som må være ekstra påpasselige og kjappe til å løse utfordringer i den enkelte celle, forteller han.

Hexagon Ragasco har etterhvert opparbeidet seg bred erfaring med automatisering, og mener at bedrifter må tørre å hive seg litt utpå. Det finnes alltid kompetente firma, som Intek Engineering og ressurser man kan benytte seg av. Derfor har fabrikken vært relativt uredde når de har tatt steget til høyere automatiseringsgrad. – Det går ofte mye bedre enn det man først skulle tro, sier Stavheim. -Folk er veldig lærevillige, søkende og tar til seg kunnskap raskt. Før han videre legger til at det er så mye kompetanse på industriområdet, i bedriften og i omgivelsene at det alltid finnes en mulighet for å komme videre.

Følg oss på Facebook

Powered by Labrador CMS