INTEK

INTEK

Empty article - Subtitle

Annonsørinnhold:

For å bygge noe unikt må man velge noe smart og innovativt!

Publisert

I Eidsvika i Tennfjorden, like utenfor Ålesund, finner vi fabrikken Loxit Isolaft AS.

Det var her gründeren Bjarne Nordi dyrket tanken om et laftet bygg i tømmer som også var isolert, og ideen om bygg-elementene isolaft var født. Med ønske om å bygge noe unikt, fant han ut at det handlet om å velge noe smart og innovativt.

Han endte opp med et byggesystem som består av fabrikkerte laftestokker av sortert treverk og formstøpt isolasjon, som gir hurtig oppføring og fullisolerte vegger. Produktet falt naturlig nok i smak og oppdragsmengden økte. Dette ble en utfordring da produksjonen var veldig manuell og tungvint i starten og besto av mange komponenter. - Vi var en fersk bedrift med et ferskt produkt, skulle vi lykkes følte vi at vi måtte automatisere mye av produksjonen. Vi valgte å kjøre fullt ut og automatiserte alt, og det angrer vi ikke på i dag, forteller produksjonssjef Jan Erik Nybø ved Loxit Isolaft AS.

Les også: La robotene lafte hytten din!

Bli oppdatert! Meld deg på vårt nyhetsbrev her

Tømmerstokken er nå et enklere sandwich-element

Isolaft så ingen vei utenom full redesign av produksjonen for å automatisere, men det var en stor, tung og kontroversiell investering for fabrikken.

– Vi redesignet alt til å få et mye enklere sandwich-element og fikk en programpakke fra Intek sammen med roboten, forteller Nybø om automatiseringsprosessen. Slik kunne fabrikken plutselig håndtere produksjonen direkte fra byggtegningene til bygningselementet, og ikke minst håndtere den økende ordremengden. – Nå legger vi kun trelast inn i produksjoncellene og det kommer fiks ferdige byggeelementer ut, forteller Nybø fornøyd.

Idag sitter Loxit Isolaft igjen med et anlegg som håndterer alle komponenter i et bygg.

- Operatørene er veldig glade i roboten

Lengre ned i fabrikken har de ikke automatisert. Her har de lagerhåndtering hvor ting blir stablet på paller for å fraktes på lastebiler. Disse blir løftet manuelt. – Da kjenner man veldig godt disse 200 kiloene som roboten tar. Så operatørene her er veldig glade i den. Roboten er også den eneste maskinen per dags dato som ikke har hatt en eneste feil, skryter Nybø. - Vi har ingen problemer med roboten og brukermessig for operatørene så er den veldig enkel å operere.

Følg oss på Facebook

Powered by Labrador CMS