Berlitz Language Services

Berlitz Language Services

Empty article - Subtitle

Annonsørinnhold:

- Problemet er at det er for enkelt å snakke engelsk til nordmenn.

Publisert

For mange utlendinger er det knyttet utfordringer til å jobbe i Norge i forhold til språket. ”Problemet” er at det er for enkelt å snakke engelsk til nordmenn, men så merker man plutselig at man, på den måten, går glipp av en mye. Slik er det å ikke kunne norsk egentlig et hinder i en norsk jobbhverdag. Storparten av felleskommunikasjon i norske bedifter foregår på norsk, samtidig som faguttrykk ikke alltid er like enkelt for nordmenn og oversette til engelsk.

Les også Kan du ”byggeplass-engelsk”?

Michel Martin fra Frankrike og Sergiu Maznic fra Romania, jobber i Pöyry Management Consulting. De har kjent på utfordringen og gjennomfører derfor et kurs sammen i norsk på høyt nivå. Kurset, i regi av Berlitz Language Service, er skreddersydd privatkurs for deres nivå og behov.

Michel Martin fra Frankrike og Sergiu Maznic fra Romania, jobber i Pöyry Management Consulting.
Michel Martin fra Frankrike og Sergiu Maznic fra Romania, jobber i Pöyry Management Consulting.

Bli oppdatert! Meld deg på vårt nyhetsbrev her

Et opplegg de er veldig fornøyd med.

Kurset gir guttene et trygt sted å øve seg på norsk og de merker stadig forbedring. – Det som er veldig viktig er at vi kombinerer det vi gjør på kurset med det vi gjør hver dag på jobben, forklarer Masznic. – Det er veldig effektivt.

I tillegg blir de oppfordret til å gjøre alt på norsk. – Dette var vanskelig i begynnelsen, men blir enklere og enklere, sier Martin.

De understreker også hvor viktig det er at det er kun de to som er på kurset, og at de ikke må dele det med ti andre elever. – Vi er på ganske likt nivå og kan derfor øve på de tingene vi selv trenger mest, sier Maznic. – Å fokusere på den grammatikken vi trenger eller å øve på å skrive noe spesielt.

Vi gav beskjed hvilke dager det ikke passet

I tillegg er det veldig fleksibelt ifølge de to. De gav for eksempel beskjed om at det ikke passet dem å ta kurset på kveldstid eller mandager og tirsdager,  og Berlitz tilpasset kurset etter dette. Martin og Maznic understreker at kommunikasjonen med Berlitz fungerer veldig bra.  – Det er veldig enkelt å endre tidspunkt for kurset og selve programmet slik at det hele tiden er tilpasset hva jeg trenger, når jeg trenger det, sier Martin. – Så jeg vil anbefale denne type kurs til alle som vil lære norsk på en effektiv måte.

Følg oss på Facebook

Powered by Labrador CMS