TEAM Nordmarka

TEAM Nordmarka

TEAM Nordmarka arrangerer konferanser i en bred energibransje.

Annonsørinnhold:

Slik fikk hun jobben

Publisert

Ann Helen i #prosjektnyjobb er ansatt.

Fredag 31. oktober 2014 mistet Ann Helen Braathen jobben

Det gikk bare fire dager fra første signal om sentralisering av mine oppgaver til jeg signerte sluttavtalen. På den tiden rakk jeg egentlig bare å komme over det første sjokket, mobilisere endringsviljen og tenke at jeg ikke skal la meg knekke. Den hjertelige og tårevåte spontanfesten kollegene arrangerte i kantina, ga ved til bålet; Jeg er verd noe – jeg skal videre!

Lørdag ryddet hun kontoret sitt

Det gjorde vondt! Da mistet jeg litt fotfestet, men jeg tillot meg ikke mer enn å registrere det. Tankeprosessen rundt #prosjektnyjobb var allerede i gang og valget om å være åpen om situasjonen var helt naturlig for meg. Jeg er utadvendt, jeg har stort nettverk. Mottoet mitt var fra første øyeblikk: Jeg har ingenting å tape!

Søndag etablerte hun #prosjektnyjobb

Første steg etter å ha oppdatert LinkedIn-profilen med tittel Jobbsøker og aktuelle fagfelt, var å invitere utvalgte kompetansepersoner i nettverket til strategilunsj.

Bloggen og åpenheten på sosiale medier var en del av synlighetsstrategien. Målet var å skape oppmerksomhet, åpne nye muligheter gjennom nettverk og publisitet, samt få hjelp til å finne gode arenaer for å treffe beslutningstakere.

Oppturer og nedturer

Men selvfølgelig har jeg kjent på utryggheten og usikkerheten innimellom. Spesielt var jeg lite forberedt på januar-tørken. Desember var en deilig jobbsøkermåned; Mange gode møtearenaer, mange avtaler, god tid og åpne dører i mange bedrifter. Januar kom som en kalddusj. Flere avtaler ble annullert og jeg måtte jobbe mye hardere for å få innpass. Heldigvis hadde jeg mange snører ute og gode hjelpere i sving.

De tøffeste nedturene var likevel de jeg forårsaket selv. Det er grusomt å si nei takk til et tilbud når du står uten jobb. For meg var det imidlertid viktig at det var en jobb jeg virkelig hadde lyst på og en bedrift som ga meg utviklingsmuligheter.

Den riktige jobben

Allerede mandag etter sluttsignering fikk hun svar på en av e-postene hun sendte ut:

Hei Ann Helen,

Hva skal du gjøre nå?

Slik begynte korrespondansen mellom Ann Helen og den bedriften som nå er blitt hennes nye arbeidsgiver. System og Sikkerhet AS var altså tidlig på banen, men prosessen har tatt tid. De har hatt flere samtaler med henne, fulgt med på hennes mange #jobbsøker-aktiviteter, og etterhvert kjent at de ville ha Ann Helen med på laget.

Mandag 2. februar 2015 startet Ann Helen i ny jobb

Jeg startet mandag og måtte be meg fri torsdag og fredag, for å være fotograf på Norsk lederkonferanse.

Konferansen var i utgangspunktet en jobbsøkerarena på lik linje med Energy Communication Conference – og en avtale er en avtale.

Raushet er dermed det første jeg kan fortelle om System og Sikkerhet AS. De tar meg inn på femti prosent markedsføring, og femti prosent «Hva kunne du tenke deg å videreutvikle deg i?»

Bedriftens mål er å gjøre prosesser og systemer hos kundene så enkle at det faller helt naturlig for medarbeiderne å følge dem. Arbeidsfeltet er kvalitet, HMS og ytre miljø. Hele spekteret av det som er viktig for oss mennesker – og jeg får velge. Er det mulig? Jeg brenner for mennesker, for mestringskultur, for godt arbeidsmiljø og verdibasert organisasjonsutvikling. Men først og fremst for mennesker.

Som Kjell Magne - Bondevik sa innledningsvis på Norsk lederkonferanse: Se det enkelte mennesket! Organisasjonen har ingen egenverdi.

Han var den første jeg ga mitt varme visittkort som «Forenklingsagent og verdiskaper» hos System og Sikkerhet AS. Det går rett på kjernen og visjonen: Forenkling skaper verdier.

Kort nummer to puttet jeg i brystlommen til administrerende direktør og magiker i Norske Shell, Tor Erling Arnesen.

Verden er full av spennende muligheter, mennesker og magi – man må bare våge å ta imot.

---

https://vimeo.com/106161761

Ann Helen Braathen er invitert som foredragsholder på Energy Communication Conference 2015. Her vil hun dele sine erfaringer fra jobbsøkerprosessen.

Powered by Labrador CMS