RS Sjøredningsskolen

RS Sjøredningsskolen

Empty article - Subtitle

Annonsørinnhold:

Cecilie Rochstad, salgs- og markedssjef i RS Sjøredningsskolen
Cecilie Rochstad, salgs- og markedssjef i RS Sjøredningsskolen

- Vi er mer enn redningsvester!

Publisert

Mange assosierer kanskje RS Sjøredningsskolen med Redningsselskapet og salg av flyte- og redningsvester. RS Sjøredningsskolen er imidlertid Norges fremste fagmiljø innen beredskap offshore, og har de lengste røttene innen dette fagfeltet her til lands. Skolen leverer et stort spekter av kurs og sertifiseringer, og for ONS er målet å markedsføre tilbudet innen Search and Rescue (SAR), altså søk og redning til sjøs. Tilbudet til dette markedet er stort, og nylig innførte britiske myndigheter krav om måling av skulderbredde for å reise offshore med helikopter, og dermed begynte RS Sjøredningsskolen å tilby dette som del av sin portefølje tilpasset britisk sokkel.

Salgs og markedssjef Cecilie Rochstad har stått på stand for RS Sjøredningsskolen i fire dager under oljemessen ONS i Stavanger denne uken. Til tross for nedgangstidene har det vært stor aktivitet i løpet av dagene messen har vart.

- Jeg er overbevist om at dette snur, og at den tunge satsningen vi har valgt å gjøre på å kunne levere til offshore industrien er rett. Når markedet kommer tilbake er vi godt forberedt.

Men skolen har valgt å ha flere føtter å stå på, og har skreddesydde løsninger for blant annet fiskeoppdrett. I tillegg er omsetningen doblet etter at Manila-konvensjonen i 2010 endret kravene til opplæring og sertifikater for sjøfolk.

- Det er ekstreme tilstander i skipsbransjen, fordi disse kravene skal være oppfylt innen 2017, forklarer Rochstad

Dermed merker RS Sjøredningsskolen stor økning i etterspørselen for nettopp tjenestene som tilbys denne målgruppen. Også flyplasser som ligger nært sjø er viktige kunder, fordi disse trenger kompetanse på redning på sjø.

For RS Sjøredningsskolen er tilstedeværelse på ONS viktig for å bidra til å øke kjennskap til kurs- og kompetansetilbudet og dermed sikre markedsposisjonen som et av de fremste faglige og teknologiske miljøene innenfor beredskap i Norge.

Powered by Labrador CMS