Mintra Group

Mintra Group

Empty article - Subtitle

Annonsørinnhold:

Mintra Group lanserer OCS HR som skytjeneste

Publisert

HR- og lønnsystemet OCS HR har et solid fotfeste i maritim sektor i det norske markedet. Nå lanserer Mintra Group OCS HR også som en skytjeneste (SaaS – Software as a Service). Det gir kundene mange nye fordeler, men er også et viktig strategisk grep for å kunne tilby løsningen internasjonalt og til andre bransjer, særlig olje- og gassektoren hvor OCS HR allerede er tatt i bruk av enkelte aktører.

– Det er velkjent at det både i olje og gass og maritim sektor er et sterkt fokus på effektivisering, produktivitet og kostnadsbesparelser. Som leverandør til disse bransjene tilbyr vi løsninger som bidrar til at kundene våre kan effektivisere, redusere kostnader og bli mer produktive. Å gi kundene mulighetene til å ta i bruk OCS HR som skytjeneste svarer opp bransjens økte behov for effektivisering og kostnadsreduksjon. Kundene ønsker også i økende grad standardiserte løsninger som er enkle å tilpasse og ta i bruk, sier VP Sales og Marketing, Geir Kalleberg i Mintra Group.

Mintra Group har levert den skybaserte e-læringløsningen, Trainingportal, til olje- og gassindustrien i mange år allerede. I 2016 kjøpte Mintra Group programvareselskapet OCS HR – og ble dermed en komplett HR-, lønn- og opplæringsleverandør. Erfaringene fra Trainingportal er nå brukt i utviklingen av OCS HR som skytjeneste. Løsningen leveres sammen med store, globale aktører som Amazon og Rackspace.

Automatiserer komplekse HR-prosesser

Med OCS HR kan kundene effektivt automatisere komplekse HR-prosesser som for eksempel lønn for ulike lands skattesystemer, kompetansestyring og mannskapsrotasjon, og dermed spare tid og kostnader.

- Gjennom å ta i bruk OCS HR som en skytjeneste får man i tillegg gevinster som enklere vedlikehold, umiddelbar tilgjengelighet, garantert oppetid og ikke minst bedre kostnadseffektivt fordi man betaler per bruker per måned, sier Kalleberg.

– Applikasjoner i en nettsky er tilgjengelig for ansatte uavhengig av hvor de befinner seg. De har derfor alltid tilgang til sanntidsdata og de ansatte kan jobbe fra flere ulike plattformer. Dette muliggjør samarbeid mellom kolleger på tvers av tid og lokasjon, noe som kan redusere responstiden til markedet, og forbedre utvikling og kundeservice, sier Kalleberg.

Mintra Group ser også at etterspørselen etter skytjenester øker hos kundene grunnet nye regler for personvern (GDPR), behov for fleksible og skalerbare løsninger som følge av fusjoner, oppkjøp, samt rendyrking av virksomheten rundt kjernevirksomheten.

Internasjonal ekspansjon

Ett av målene for Mintra Group ved å kjøpe OCS HR i 2016 var å kunne tilby en komplette HR-, lønn-  og opplæringsportefølje til sine kunder. Så langt har hovedtyngden av Mintra Groups marked vært på norsk og britisk sokkel i Nordsjøen. I fjor åpnet selskapet kontorer i Dubai og Singapore og selskapet satser tungt på å nå ut til nye markeder globalt.

- OCS HR har allerede mange globale kunder, men ved også å tilby dette som en skytjeneste gjør vi det enda enklere å få tatt i bruk uavhengig av lokasjon, og slikt sett bidrar dette til å styrke vår internasjonale satsning, sier Kalleberg.

OCS HR som skytjeneste lanseres nå, og vil være klar til å ta i bruk av kundene i august.

Powered by Labrador CMS