Marine Safety

Marine Safety

Vår visjon er å beskytte mennesker i krevende maritime omgivelser. Vi oppfordrer våre kunder til å verne om livet til hver enkelt ansatt og at den ansatte skal føle trygghet og at deres sikkerhet er ivaretatt.

Annonsørinnhold:

Når fiskeoppdretteren selv havner i garnet...

Publisert

Saken ble først publisert på havbruk.media - vår søsteravis for fiskeri - og havbruk.

Slik sikrer Dacon Rescue Frame en lykkelig slutt på enhver mann overbord-situasjon.

Ved gårsdagens fagdag for norsk oppdrettsnæring ved Rosendal Fjordhotell demonstrerte Dacon hvordan redningssystemet Dacon Rescue Frame tilrettelegger for rask redning i en mann overbord-situasjon.

Ulike bransjer, like sikkerhetsutfordringer

Dacon er en ledende aktør innen rednings- og sikkerhetsutstyr til maritime næringer, og avdelingsleder for redningsutstyr i selskapet, Daniel Olsson, forteller at sikkerhetsutfordringene til sjøs ofte er de samme uansett om man jobber med olje, vind eller fiskeoppdrett.

- Ja, oppdrettsnæringen har mange av de samme sikkerhetsutfordringer som offshore vind-næringen, slepebåtnæringen og andre maritime næringer hvor man oppholder seg på dekk i arbeidsbåten i all slags vær. Under slike arbeidsforhold kan det lett skje uforutsette ulykker. Vi utviklet derfor Dacon Rescue Frame, et manuelt redningsnett som kan benyttes på alle typer mindre fartøy, og er spesialdesignet for å hente folk ut fra sjøen - på rekordtid.

Øker sikkerheten ved oppdrettsanlegg

Olsson understreker at det spesialtilpassede redningssystemet en sentral sikkerhetsinvestering for norsk oppdrettsnæring.

- I tillegg å oppholde seg mye til sjøs, utfører oppdrettsnæringen regelmessig risikofylte operasjoner hvor personell beveger seg mellom båter og oppdrettsmerder, til tider under krevende forhold hvor risikoen for å havne på sjøen kan være høy. Dacon Rescue Frame er i slike situasjoner et essensielt redningsutstyr å ha for hånd i en mann overbord-situasjon hvor hvert sekund teller.

Fra mann overbord til mann ombord på rekordtid

Dacon Rescue Frame tilbys i ulike varianter som passer alt fra tremeters ribbåter til store slepebåter, noe som sikrer stor redningsrekkevidde.

- Oppdrettsanleggene varierer i størrelse og det samme gjør båtene som benyttes ved hvert anlegg. Derfor har vi utviklet Dacon Rescue Frame i ulike varianter, spesialtilpasset et bredt spekter båtstørrelser. Uansett hvilken båt man befinner seg på, skal man med vårt utstyr kunne hente folk opp fra sjøen på et par minutter.

Så med dette utstyret blir fiskeoppdretterne rett og slett selv fanget i garnet?

- Haha ja, det er helt riktig. De blir trålet inn, fanget og berget på beste måte, det kan vi i Dacon garantere.

Powered by Labrador CMS