Mintra Group

Mintra Group

Empty article - Subtitle

Annonsørinnhold:

Mintra Group ekspanderer internasjonalt med kontorer i Dubai og Singapore

Publisert

Mintra Group retter øynene mot Asia og Midt-Østen, og åpnet i slutten av november kontorer i Dubai og Singapore. Selskapet har i en årrekke levert HR- og lønnssystemer til maritim industri samt opplæring og e-læringssystemer i olje- og gassindustrien.

– Nå styrker vi vårt nedslagsfelt overfor de viktige miljøene innen petroleums- og maritim sektor i Midtøsten og Sentral-Asia – som er helt essensielt for vår vekst fremover, sier VP Sales og Marketing i Mintra Group, Geir Kalleberg.

Mintra Group er en veletablert aktør som leverer HR- og lønnssystemer, opplæringssystemer, E-læring og kompetansehåndtering til maritim sektor og petroleumssektoren. Så langt har hovedtyngden ligget på norsk og britisk sokkel i Nordsjøen. Etter oppkjøpet av OCS HR i vår satser selskapet enda sterkere på både maritim og petroleumsbasert industri hjemme og ute. Ekspansjonen til Asia er første steg i en ny strategi med større internasjonal dreining for selskapet.

Bli oppdatert! Meld deg på vårt nyhetsbrev her

– Vår ambisjon er å gå fra et selskap med base primært i Nordsjøen til et selskap med ben også på den internasjonale arenaen. Vi tror at vårt utgangspunkt i røffe, men sikre forhold i Nordsjøen har gitt oss verdifull kompetanse som etterspørres i disse regionene. Det er ikke bare de smarte løsningene for lønn, HR og E-læring, men også kompetansen innen utvikling, oppbygging og vedlikehold av god sikkerhetskultur og høye standarder vi kan eksportere, sier Kalleberg.

Dubai og Singapore første skritt mot internasjonal ekspansjon

At selskapet åpner kontorer nettopp i Dubai og Singapore skyldes disse byenes nøkkelposisjon innenfor Mintra Groups primære kundegrupper. Dubai-kontoret blir selskapets hub for å ivareta hele Gulf-området med Saudi Arabia, De Uavhengige Arabiske Emirater, Qatar, Kuwait, Oman, Iran og Irak, mens Singapore-kontoret vil dekke områdene Malaysia, Singapore og Indonesia. Mintra Group har hatt personell på plass i begge byene noen måneder, men offisiell åpning fant sted begge steder 24. november.

- Vi har fra vår maritime virksomhet i Bergen jobbet endel i Singapore allerede, men opplever at nordmenn som er tilstede lokalt i kortere perioder ikke er nok for å sikre høy aktivitet og bli sett på som en lokal aktør – da må vi ha kontor og dedikerte ressurser. Derfor ekspanderer vi nå med lokale ressurser, sier Kalleberg

Mintra Group tror markedet for deres tjenester bare vil vokse, og utelukker ikke ytterligere ekspansjon.

– Vi ser at konkurransen stadig blir mer internasjonal for våre kunder. De standarder og regler man har å forholde seg til nærmer seg hverandre internasjonalt, selv om det er og fortsatt vil være avgjørende å ha kontroll på lokale standarder, spesielt innenfor olje og gass. Vi har ambisjoner om ytterligere ekspansjon, men det viktigste for å sikre oss internasjonal vekst i første omgang er å blomstre i Dubai og Singapore, sier Kalleberg.

Følg oss på Facebook

Norske røtter, internasjonale muskler

Dagens Mintra Group, som eies av The Riverside Company, har norske røtter, og er resultat av en nylig sammenslåing av selskapene Mintra Trainingportal og OCS HR. Mintra Trainingportal ble etablert i 1997 i Oslo, og spesialiserte seg på skreddersydde e-læringskurs til olje-og energisektoren. OCS HR ble stiftet i Bergen i 1983, og har siden den gang vokst til å bli en internasjonal aktør innenfor HR, lønn og mannskapshåndtering for offshore og maritim sektor. Mintra Group har fra før kontorer i Oslo, Bergen, Stavanger og Aberdeen.

– Vi ser at behovet for våre tjenester er økende innen petroleumssektoren og maritim sektor. Det dreier seg om bedre effektivisering og mer systematisk planlegging og håndtering av virksomheters mest avgjørende kapital: kompetanse. Samtidig tror vi ikke dette er noe som kun begrenser seg til disse bransjene. Kravet om å jobbe smartere og gjøre mer for mindre, kombinert med et økende fokus på HMS og ulykkesforebygging, er noe de fleste bransjer står overfor i stadig større grad, sier Kalleberg.

Powered by Labrador CMS