Deltek

Deltek

Empty article - Subtitle

Annonsørinnhold:

Utvikler talenter for å score forretningsmål

Publisert

Slik kan olje- og gassbedrifter blomstre ved å samkjøre talentprogrammer og forretningsvirksomhet.

Talentstyring består av så mye mer enn bare å rekruttere de riktige personene, beholde dem og gi dem økt kompetanse og erfaringen for å lykkes. Disse elementene er avgjørende, men vi mener at det er hvordan disse er innarbeidet i alle deler av virksomheten som virkelig teller.

Talentstyring kan ikke bare eksistere som et konsept innad i HR-avdelingen, den må være fullstendig synkronisert med drift og daglig tjenesteleveranse for at en bedrift og dens ansatte skal lykkes. For at talentene virkelig skal føle seg engasjert og lyttet til, må det eksistere en dialog om deres ønsker, hvor de befinner seg i organisasjonen og om hvordan de kan heve seg til neste nivå på karrierestigen.

Ikke bare må disse samtalene gjennomføres, de må baseres på data og være så innarbeidet i bedriftskulturen at de ikke lenger skal være noe kun HR utfører.

Teorien om  at talentene må være i fokus er bare halve svaret. Spørsmål man kan stille seg: Har bedriftene virkelig studert  årsaken til at de ansatte slutter? Kanskje de ganske enkelt ikke rekrutterer de riktige personene. Kanskje lederne ikke plasserer riktig person i riktig rolle. Kanskje det er for få eller for mange samtaler som i tillegg er dårlig timet om kommende muligheter i prosjektforløpet. Kanskje høyt kvalifisert personell blir tildelt prosjekter av for enkel art. Kanskje enkelte ikke vet godt nok hvor eller hva de skal jobbe med fra en dag til en annen.

Det er først når alle deler av virksomheten begynner å stille denne typen spørsmål at «silotankegangen» endelig brytes ned.

Talentstyring er en motgift som har en helhetlig innfallsvinkel; talentstyring som er databasert og der aktivitetene til de ansatte henger sammen slik at de er tilknyttet bedriftens driftsstrategi.

Når en virksomhet har talentplaner som er tett synkronisert med forretningsdriften, har den virkelig grunnlaget for å bli best i klassen.

Powered by Labrador CMS