LRA Safety

LRA Safety

Empty article - Subtitle

Annonsørinnhold:

TenneT TSO GmbH
TenneT TSO GmbH

Satser på droner og live stream-video til inspeksjonsoppdrag

Publisert

Første internasjonale oppdrag allerede gjennomført med stor suksess.

Langset Rope Access som til vanlig leverer tjenester innen vedlikehold og modifikasjon ved bruk av tilkomstteknikk, har tatt en ny vending. Selskapet satser nå stort på inspeksjon ved bruk av droner.

I lang tid har LRA gjennomført studier på kombinasjoner der en kan ta i bruk droner i forkant av en potensiell jobb. Dette gjøres ved at en først undersøker stedet med en drone for så å sende inn klatrere for eventuell utbedring eller nærmere inspeksjon.

- I flere tilfeller har vi sett at våre kunder ønsker hurtige avklaringer på sine utfordringer. Ved å først undersøke med drone kan vi avdekke omfanget av en jobb og definere hva som er behovet, sier Svein Olav Høysæther i LRA.

Høysæther understreker at droner ikke kan erstatte operatører.

- Slik det er idag, kan ikke de jobbene som krever utbedring erstattes av droner, men de kan gjøre en avklaring i forkant.

Tysk sektor

LRA fullførte nettopp for noen uker siden sin første droneinspeksjon på tysk sektor. Her brukte de en drone med videokamera i forkant og streamet live video direkte til kunden under selve inspeksjonen. På denne måten kunne kunden selv se tilstand og ta hurtig avgjørelse på hva de ønsket å gjøre.

- Oppdraget ble en suksess, vi filmet, fikk avdekket og sendte så klatrere ut for videre utbedring, sier Høysæther.

Vi har nå gjennomført to oppdrag på tysk sektor innen vindkraft for to store aktører innen offshore vind. Vi opprettholder kontakten med de for å se på effektiviseringsmuligheter både på vedlikehold og inspeksjon. Vi skal i løpet av sommeren gjennomføre flere tester og workshops for å løse kundens utfordringer.

Ny kamerateknologi

LRA kommer også med en helt ny kamerateknologi i samarbeid med et av de andre Langset selskapene som har et subsea-kamera med unik måleteknologi. Dette kameraet er straks klart i "droneformat" og skal testes hos en av våre kunder innen vindkraft.

Kameraet kan gjøre målinger og viser forhold og dimensjoner i detalj. De millimeterpresise målingene brukes blant annet til å generere 3D-modeller av eksisterende bygninger eller utstyr, til hjelp både ved reparasjoner og ny installasjoner.

Godt etablert

LRA har etablert seg godt de siste årene. Nytt kurssenter i Bergen og parallelle satsninger har gitt flere muligheter nå som offshoremarkedet er roligere. LRA har hatt en målsetning om å kunne tilby sine kunder den hjelpen de trenger samt gi rådgivning om løsninger som kan bidra til effektivisering.

- Vi har satset riktig og har vert klar for en omstilling, det viser seg nå som vi har flere bein å stå på. En må aldri slutte å utvikle seg, og alltid være åpen for nye muligheter, avslutter Høysæther.

Powered by Labrador CMS