FourPhase

FourPhase

Empty article - Subtitle

Annonsørinnhold:

COO
COO

Eliminerer problemsand verden over

Publisert

Sparer kundene for milliarder.

For to år siden hadde tre gründerspirer en ide om at oljeselskaper kunne spare betydelige kostnader med en mer bevisst strategi rundt sandfjerning i oljebrønnene sine.

Trioen bestod av Anders Arefjord, Jarle Nytræ og Øyvind Heradstveit, og de tre har jobbet med syklonteknologi siden 1997. Det har vist seg å være den kompetansen som nå har gjort business av ideen. Resultatet er FourPhase, et lite teknologiselskap fra Os med en stab på 40 ansatte. Selskapet har nå kunder verden over, og har blitt tidenes eksempel på at det ikke alltid er størrelsen som teller.

 • Les også: Full fart for FourPhase
 • Den problematiske sanden

  Sand er et mildt sagt uønsket biprodukt under oljeproduksjon. Medgründer og daglig leder i FourPhase, Øyvind Heradstveit, forteller at om det er sand i et reservoar, vil den også følge med inn i brønnbanen når olje og gass pumpes fra reservoaret.

  Tenk deg at et stort uthult rom i den sandbaserte sjøbunnen er fylt av olje, og at du putter inn en slange for å drenere ut oljen. Da vil sanden naturlig nok også følge med ut. Over tid vil denne sanden tette igjen brønnen, og kvele produksjonen. Det er der vår teknologi kommer inn i bildet.

  DualFlow-løsningen

  Teknologiløsningen leies ut til kundebasen etter behov, og har fått navnet DualFlow. Heradstveit forteller at dette derfor er en revolusjonerende teknologi for alle sandproduserende oljebrønner.

  Med DualFlow kan du kjøre brønnstrømmen gjennom to tanker samtidig, mens syklonteknologien i tankene separerer sanden fra oljen fortløpende. Det er markedets enkleste løsning på det berømte sand-problemet.

  Han påpeker videre at mobilitet er et stort konkurransefortrinn i dagens marked.

  DualFlow er den mest kompakte løsningen tilgjengelig på markedet, og dermed er den også svært mobil. Man trenger ikke installere den permanent, man kan flytte den rundt etter behov. Dette er en stor fordel for kundene våre.

  Milliardbeløp å hente

  Dersom en brønn tettes igjen, må det settes i sving en stor operasjon for å fjerne sanden. En slik operasjon kan ofte koste opptil 25 millioner å gjennomføre, i tillegg til utgiftene for tapt produksjon under brønnens nedetid. Heradstveit forteller likevel at det er flere aspekter ved DualFlow som kan skape verdi for kundene.

  Ja, når det gjelder utgifter kan man unngå kostbare serviceoperasjoner når sanden tetter brønnen. Men på inntektssiden kan bruk av vår DualFlow-teknologi i tillegg øke produksjonen med ti prosent. Du kan kalle det en solid vinn-vinn-situasjon.

  Voksende kundeportfolio

  FourPhase har litt etter litt samlet en kundebase verden over. I tillegg til Statoil, har selskapet signert kontrakter med ConocoPhilips, Wintershall, og BP i Norge. I tillegg har de oppdrag i Saudi-Arabia og et økende marked i Aserbajdsjan.

  Nå når aktørene endelig begynner å løfte hodet med ønske om å utnytte ressurser best mulig etter oljesmellen. Men hvordan sørger egentlig et selskap som FourPhase for at de blir sett av de store?

  I disse tider må du være aggressiv - ellers overlever du ikke. Vi utnytter nettverket vårt, får i stand møter og promoterer verdiskapningen. Så skader det heller ikke at DualFlow er en svært lettsolgt løsning, den sparer tross alt kundene for mye penger.

  Og helt til slutt; hvorfor valgte dere navnet FourPhase? 

  Man har tre kjente faser i brønnstrømmen under oljeutvinning; olje, gass og vann. Den fjerde fasen er den vi håndterer, nemlig sand og sedimenter. Derfor døpte vi selskapet FourPhase.

  Vil du vite mer om FourPhase? Gå til hjemmesiden her. 

Powered by Labrador CMS