TOOLS

TOOLS

Empty article - Subtitle

Annonsørinnhold:

Med støtte fra TOOLS skal Erik Vasbotten kjempe om medaljer i yrkes-EM.
Med støtte fra TOOLS skal Erik Vasbotten kjempe om medaljer i yrkes-EM.

Elektriker-Erik går for gull

Publisert

Europamesterskapet i yrkesfag går snart av stabelen i Göteborg. Med nysponset verktøy fra TOOLS, drømmer elektriker Erik Vasbotten om å ta gull.

Snart går startskuddet for Europas største konkurranse i yrkesfag for det norske yrkeslandslaget. 1.-3. desember arrangeres EuroSkills i Göteborg. Blant de 17 deltagerne som skal representere Norge er eklektiker Erik Vasbotten.

– Det blir kjempespennende. Det er et veldig høyt nivå på alle som deltar, men jeg har trent mye i det siste og mener jeg er godt forberedt, sier den 21 år gamle elektrikeren fra Oslo.

Lang tid på trening og forberedelser har imidlertid Vasbotten ikke fått. At han skulle representere Norge i Europamesterskapet ble nemlig ikke avgjort før han gikk av med seieren i NM i Bergen så seint som i oktober. Men selv med kort forberedelsestid er det ingenting i veien med ambisjonene:

NM-gullet ble sikret i Bergen i oktober.
NM-gullet ble sikret i Bergen i oktober.

– Målet er gull. Jeg kan ikke dra til EM bare for å delta, så jeg går «all in» og vil ta førsteplassen, smiler Vasbotten selvsikkert.

Bli oppdatert! Meld deg på vårt nyhetsbrev her

– Riktig verktøy er halve jobben

Seieren i NM gjorde at Vasbotten ikke bare sikret seg billett til Europamesterskapet i Sverige i desember. Han er også kvalifisert til yrkes-VM (WorldSkills) i Abu Dhabi i 2017.

For å stå best mulig rustet til å representere Norge internasjonalt har TOOLS, som er hovedsponsor for WorldSkills Norway og yrkeslandslaget, gitt Erik Vasbotten en stor verktøyvogn, stappet med verktøy og annet tilbehør en elektriker trenger.

– Verktøyet i vogna kommer til å brukes flittig framover, særlig i forberedelsene fram mot VM i Abu Dhabi neste år. Det blir en stor hjelp og et viktig hjelpemiddel for meg, og jeg setter utrolig stor pris på støtten fra TOOLS, sier Vasbotten, som fikk overlevert vogn og verktøy hos TOOLS i Oslo.

Som håndverker er Vasbotten klar på hvor viktig det er å ha tilpasset og godt utstyr.

– Riktig verktøy er halve jobben, som het heter. Det er kritisk for å gjøre en god jobb, og det går utrolig mye raskere å løse arbeidsoppgavene man har med riktig verktøy. Og ikke minst får man får et bedre sluttresultat.

Stoler på egne ferdigheter

Første konkurransedag i Göteborg er 1. desember. Erik, som til daglig jobber hos ATOM elektro, har planen klar:

– Det blir en tøff konkurranse, men det handler om å konsentrere seg om seg selv og sine oppgaver, og stole på at man gjør og har lært er det riktige, forteller han.

– Nå trener jeg hver dag og jobber med å forbedre det jeg vet at jeg er litt mindre god på. Men jeg ser på meg selv som en allrounder. Jeg har fått veldig mye muligheter og fått være med på mye forskjellig gjennom jobben i ATOM elektro. Det har jeg stor nytte av i konkurranse.

Butikksjef Erik Borgersen i TOOLS Oslo er spent på sin navnebrors vegne.

– Vi i TOOLS ønsker Erik lykke til i Göteborg, og håper du får god nytte av ditt nye verktøy framover. Det er moro når det er lokale gutter som skal delta. Da følger vi litt ekstra med, sier Borgersen.

Erik og Erik hos TOOLS i Oslo. EM-deltager Erik Vasbotten (til venstre) får nytt verktøy og verktøyvogn fra Teng Tools av TOOLS og butikksjef Erik Borgersen.
Erik og Erik hos TOOLS i Oslo. EM-deltager Erik Vasbotten (til venstre) får nytt verktøy og verktøyvogn fra Teng Tools av TOOLS og butikksjef Erik Borgersen.

[caption id="attachment_25045" align="alignnone" width="300"] Erik og Erik hos TOOLS i Oslo. EM-deltager Erik Vasbotten (til venstre) får nytt verktøy og verktøyvogn fra Teng Tools av TOOLS og butikksjef Erik Borgersen.[/caption]

Følg oss på Facebook

Fakta: EuroSkills 2016

EuroSkills 2016 arrangeres i Göteborg, Sverige. Åpningsseremonien er 30. november, mens konkurransene starter 1. desember. Avslutningsseremoni og premieutdeling er 4. desember.

500 ungdommer skal konkurrere i til sammen 35 ulike yrkesfag. Over 30 000 besøkende er ventet til messehallen Svenska Mässan.

Norge skal delta i følgende 15 yrkesfag:

 • Automasjon/mekatronikk – Even Skreosen og Mathias Gusfre
 • Sveising – Alf Sundal
 • Elektriker – Erik Vasbotten
 • Møbelsnekker – Njål Andreassen
 • Frisør – Maria Bak Sørensen
 • Bilmekaniker, lette – Ådne S. Jelsa
 • Kokk – Martin Trana Flak
 • Servitør – Mathias Toresen
 • Kulde/teknikk – Olve Lyngstad Skjerve
 • Mediegrafiker – Erik Alm
 • Helsefagarbeider – Celina Sørensen Tollefsen
 • Anleggsgartner – Peder Aksel Rødsrud Mørch-Olsen
 • Anleggsgartner – Lasse Johannessen
 • Hotellresepsjonist – Frida Blütecher Holter
 • Bilmekaniker, tunge – Erik Støkken Aker
 • Gulvlegger – Lars Erik Mikael Stark
 • TOOLS er stolt sponsor for WorldSkills Norway og det norske yrkeslandslaget.

Powered by Labrador CMS