KAEFER Energy

KAEFER Energy

KAEFER Energy er del av KAEFER Group, et av Europas største entreprenørselskaper. Konsernet omsetter for ca. 1,7 milliarder Euro og har ca 30 000 ansatte over hele verden.

KAEFER Energy er en ledende leverandør til olje- og gassindustrien i Norge. Bedriften har 1.100 ansatte innen ISO-fagene (Isolering, Stillas, Overflate), Innredning, HVAC og Tilkomstteknikk .

I høyaktivitetsperioder sysselsetter vi gjennom våre kontrakter mer enn 2.000 personer.

KAEFER Energy har en omsetning på rundt 2 milliarder kroner, og har langsiktige utbyggings-, vedlikeholds- og modifikasjons kontrakter, både on- og offshore.

KAEFER Energy har etablert en sterk Lean-kultur. Vi skaper merverdi for våre kunder og ansatte gjennom forbedring av våre arbeidsprosesser ved å: jobbe sikkert, levere kvalitet og i henhold til plan, på en kostnadseffektiv måte.

I forbindelse med vår forbedringsreise investerer vi tungt også innen innovasjon og digitalisering, med mål om å levere merverdi for kundene og sikre god inntjening for bedriften, og derigjennom trygge arbeidsplassene for våre ansatte .

Annnonsørinnhold

KAEFER Energy er en av få produsenter i Europa av prefabrikkert GRP kapsling for rørisolasjon

Publisert

KAEFER Energy satser på nye produkter og spesialiserer seg på glassfiberarmert polyester (GRP) som et alternativt kapslingsmateriale til rustfritt stål på isolerte rør. Selskapet jobber tett opp mot olje- og gassindustrien i Norge, og er en av de ledende leverandørene innen isolering, tilkomst, overflate, innredning og HVAC.

Blir en av få leverandører i Europa

Som et ledd i å styrke sitt tjenestetilbud, har KAEFER Energy etablert nye fasiliteter for prefabrikasjon, herding og maling av glassfiberarmert polyester på Bryne utenfor Stavanger. De har inngått en avtale med det Dubai-baserte selskapet SolarTech som leverer de aktuelle råmaterialene. KAEFER Energy blir dermed en av svært få leverandører av denne typen ferdigherdede produkter i Europa.

Materiale med unike egenskaper

Glassfiberarmert polyester benyttes til produksjonen av prefabrikkerte deler. Produkteier i KAEFER

Energy Oddgeir Samuelsen, forteller at materialet åpner for helt nye muligheter innen prefabrikasjon.

- Glassfiberarmert polyester er kort fortalt et materiale som består av glassfiber og bindemiddel (Polyester). Glassfiber gir materialet styrke og bindemiddelet binder glassfibrene sammen til et sterkt og holdbart sluttprodukt. Denne kombinasjonen gir kapslingsmaterialet flere viktige egenskaper.

GRP er spesifisert som kapsling på flere nybyggprosjekter som et alternativ til rustfritt stål. Foto: KAEFER Energy
GRP er spesifisert som kapsling på flere nybyggprosjekter som et alternativ til rustfritt stål. Foto: KAEFER Energy

-Hvilke egenskaper er det her snakk om?

-Vel, først og fremst så er GRP et materiale som ikke korroderer. GRP har også god kjemikaliebestandighet. Styrken og robustheten reduserer risikoen for mekaniske skader etter installasjon og vil bidra til lavere vedlikeholdskostnader og redusert risiko for korrosjon under isolasjon. GRP har dessuten lav egenvekt og reduserer totalvekten på installasjonen. GRP har ingen påvirkning på radar og elektromagnetiske signaler og har i tillegg brannhemmende egenskaper om det skulle oppstå en ulykke.

Oddgeir Samuelsen forteller videre at GRP nå er spesifisert som kapsling på flere nybyggprosjekter som et alternativ til rustfritt stål. Kapslingen skal primært beskytte isolasjonsmaterialene i tøffe omgivelser. Bransjen søker hele tiden mot løsninger som kan redusere faren for fuktighetsinntrengning, som senere kan føre til korrosjon under isolasjon. Derfor er robusthet svært viktig for valg av produkt. Han forteller også at prefabrikkerte deler kan leveres med malt eller umalt overflate. Maling forventes å gi økt levetid der GRP eksponeres direkte for sollys, vær og vind, avslutter han.

Powered by Labrador CMS