Gudbrandsdal Energi

Gudbrandsdal Energi

Gudbrandsdal Energi er en landsdekkende kraftleverandør som historisk sett har vært blant de aller billigste på pris. Fra å være en liten strømleverandør i det norske strømmarkedet har selskapet i løpet av de siste 10 år hatt en betydelig økning i antall nye kunder. Selskapet er nå blant de 10 største strømselskapene i Norge med sine ca 100 000 strømkunder.

Annonsørinnhold:

VAR LITT GÆRNE: – Vi hadde ikke de samme rutinene som de gamle, etablerte klubbene. Samtidig hadde vi en fordel i at vi turte å være litt gærne, sier Kjetil Jansrud om starten av karrieren – der Gudbrandsdal Energi var skitalentets første sponsor.
VAR LITT GÆRNE: – Vi hadde ikke de samme rutinene som de gamle, etablerte klubbene. Samtidig hadde vi en fordel i at vi turte å være litt gærne, sier Kjetil Jansrud om starten av karrieren – der Gudbrandsdal Energi var skitalentets første sponsor.

Kjetil Jansrud: – Dette skirennet ble startskuddet

Publisert

Som 14-åring vant Kjetil Jansrud sitt livs første landsdekkende skirenn. Det ble starten på en kometkarriere.

– Jeg har gått på langrenn siden jeg var to år gammel, men fikk ikke mine første alpinski før jeg var seks. Da oppdaget jeg fort at det var langt mer behagelig å ta heisen opp istedenfor å gå, sier Kjetil Jansrud.

Samtidig med at den fremtidige OL-vinneren fikk sine første alpinski, fikk Opplandsbygden Vinstra sin første alpinklubb.

– Vi var ti-femten stykker med en aldersspredning på ti år. Jeg var en av de yngste, og lærte mye av de eldre i gruppen. Da handlet det bare om ren skiglede.

Jansrud husker godt når det gikk fra å kun dreie seg om en hobby, til å dreie seg om noe mer.

– Bærum skiklubb arrangerte et renn for fjortenåringer. Dette var kjent som et slags «mini-NM», og for første gang konkurrerte jeg med folk fra hele landet.

– Selv om jeg vant skjønte jeg egentlig ikke hvor stort det var, men jeg husker at pappa var veldig stolt. I ettertid ser jeg at det var her andre i skimiljøet begynte å få øynene opp for meg.

To år senere ble Jansrud tatt opp på landslaget.  

GULL: Kjetil Jansrud hentet hjem gullet i øvelsen Super-G i de olympiske vinterleker i Sotsji i 2014.  Et skirenn som Bærum skiklubb arrangerte i år 2000 ble startskuddet. – Selv om jeg vant skjønte jeg egentlig ikke hvor stort det var, men jeg husker at pappa var veldig stolt, sier Jansrud i dag.
GULL: Kjetil Jansrud hentet hjem gullet i øvelsen Super-G i de olympiske vinterleker i Sotsji i 2014. Et skirenn som Bærum skiklubb arrangerte i år 2000 ble startskuddet. – Selv om jeg vant skjønte jeg egentlig ikke hvor stort det var, men jeg husker at pappa var veldig stolt, sier Jansrud i dag.

Følg Gudbrandsdal Energi på Facebook

Lokale støttespillere er avgjørende

Jansrud mener det ikke nødvendigvis er en fordel å begynne i en liten klubb, som han gjorde.

– Vi hadde ikke de samme rutinene som de gamle, etablerte klubbene. Samtidig hadde vi en fordel i at vi turte å være litt gærne. Ingen sto der med pekefingeren og fortalte oss hva vi skulle gjøre.

For å kunne drive med alpint kreves det mye utstyr utover kun ski, som for eksempel porter og driller til å sette opp løyper og utgifter til reise og overnatting i forbindelse med renn og sommertrening på ski.  Gudbrandsdal Energi var klubbens første sponsor.

– Støtte fra lokalt næringsliv og lokale ildsjeler er alfa og omega for å få en slik klubb til å gå, sier Jansrud.

Da Jansrud ble tatt opp på skilandslaget som 16-åring, ble han sendt til «ungdoms-VM» i Italia. Det ble et brutalt møte med utlandet.

– Jeg husker jeg kom på fjerdeplass i et renn, og kjørte ut i det neste.

Han er likevel glad for at han ble tatt opp så tidlig.

– Det gjorde at jeg fikk mer profesjonelle rammer rundt treningen, uten at jeg behøvde dra på toppidrettsgymnas. Å gå på skole i Vinstra, sammen med vennene mine fra skimiljøet var viktig for meg.

LOKAL STØTTE AVGJØRENDE:  Gudbrandsdal Energi var den første sponsoren til klubben til Kjetil Jansrud. – Støtte fra lokalt næringsliv og lokale ildsjeler er alfa og omega for å få en slik klubb til å gå, sier Jansrud – her avbildet etter et renn på tidlig 2000-tallet.
LOKAL STØTTE AVGJØRENDE: Gudbrandsdal Energi var den første sponsoren til klubben til Kjetil Jansrud. – Støtte fra lokalt næringsliv og lokale ildsjeler er alfa og omega for å få en slik klubb til å gå, sier Jansrud – her avbildet etter et renn på tidlig 2000-tallet.

[caption id="attachment_24551" align="alignnone" width="300"] LOKAL STØTTE AVGJØRENDE: Gudbrandsdal Energi var den første sponsoren til klubben til Kjetil Jansrud. – Støtte fra lokalt næringsliv og lokale ildsjeler er alfa og omega for å få en slik klubb til å gå, sier Jansrud – her avbildet etter et renn på tidlig 2000-tallet.[/caption]

Bli oppdatert! Meld deg på vårt nyhetsbrev her

Jansruds råd til foreldre i dag: utstyrshysteri er unødvendig.

Jansrud begynte ikke å få sponset utstyr før han kom med på landslaget. Han synes utviklingen blant unge alpinkjørere i dag er skremmende.

– Pengebruken i alpint har økt veldig mye. Nå er det om å gjøre å ha det beste utstyret, eller være flest mulig dager og trene på isbreer i utlandet. Ingen er tjent med at man setter slike usynlige krav.

Han mener foreldre må ta ansvar for at utstyrshysteriet ikke tar av blant barna.

– Man trenger ikke det beste utstyret i ung alder for å bli god. Det viktigste er å ikke miste motet, og ikke bli skremt av at noen har flere par ski eller kulere klær.

Han har også et råd til unge som ønsker å lykkes.

– Mengdetrening er nøkkelen. Dersom det ikke hadde vært slik, ville alle ha vært gode i alpint.

Følg oss på Facebook

Powered by Labrador CMS