TEAM Nordmarka

TEAM Nordmarka

TEAM Nordmarka arrangerer konferanser i en bred energibransje.

Annonsørinnhold:

Slik kommuniserer Statoil

Publisert

Vi får ingenting gratis av å være norsk.

Ola Morten Aanestad er Head of Communications i Statoil Aberdeen. På sitt foredrag på Energy Communication Conference forteller han om likheter og forskjeller når det gjelder kommunikasjon globalt vs. nasjonalt.

I UK er energibransjen en upopulær bransje, forteller Aanested. Det er et stort fokus på strømregningene, og dette koples fort opp mot bransjen.

Han forteller at det i UK derfor har vært viktig å jobbe målrettet med kommunikasjon.

Vi jobbet mye med være tilstede i riktig kontekst, forteller han. Spesielt i et land hvor oppmerksomheten rundt Statoil var så stor i utgangspunktet.

https://vimeo.com/123387716

I Storbritannia er det en helt annen kultur når det gjelder veldedig arbeid. Aanestad utreder hvordan dette har preget Statoils kommunikasjonsarbeid.

Vi merket fort at det fantes en ekstern og intern forventning om at vi som selskap engasjerte oss i veldedig arbeid i en mye større skala enn i Norge. Folk benytter sin fritid til å jobbe med veldedig arbeid, og forventer at selskaper skal gjøre det samme. Derfor har vi fokusert mye ressurser på å innfri disse forventningene.

I den sammenheng har det vært viktig både å være tilstede i media, men også på relevante arenaer i lokalmiljøet.

Det er viktig å bygge opp en kommunikasjonsfunksjon med lokale ressurser.

Å være norsk kan til og med være en bakdel i noen sammenhenger, fortsetter Aanestad.

Du får ingenting gratis av å være norsk. I USA var det å være et statselskap svært negativt ladet, og ble derfor en utfordring for oss. Det å være norsk har jeg likevel aldri sett på som en ulempe.

Alt i alt ser jeg på det som positivt, avslutter Aanestad.

Video av foredraget publiseres her i løpet av uken.

---

Energy Communication Conference er et arrangement i regi av TEAM Nordmarka og enerWE.no. Regus er konferansens hovedsponsor. Dagens Næringsliv er konferansens mediepartner.

Powered by Labrador CMS