Meltwater

Meltwater

Empty article - Subtitle

Annonsørinnhold:

Jørn Lyseggen
Jørn Lyseggen

Meltwater ruster seg med en halv milliard norske kroner for å gjøre flere oppkjøp.

Publisert

Meltwater skriver i en pressemelding at de har sikret seg 60 millioner dollar, tilsvarende en halv milliard norske kroner, i finansiering fra Silicon Valley Bank og Vector Capital. Finansieringen er et strategisk grep for å sikre selskapets oppkjøpsplaner.

Meltwater opplever betydelig vekst i alle markeder. Grunnlegger og administrerende direktør (CEO) Jørn Lyseggen ser muligheten for oppkjøp i ulike markeder fremover, og klargjør nå selskapet for videre vekst.

Til finansavisen sier Lyseggen at han er overbevist om at M&A-aktiviteten vil ta seg opp de neste to årene – og da skal ikke Meltwater sitte på sidelinjen.

- Vi anser oppkjøp som en viktig del av vår vekststrategi” sier Lyseggen. - Vi tror de neste 24 månedene vil være preget av fusjoner og oppkjøp, og denne kapitalen vil gjøre oss rustet til å ta en aktiv rolle i disse prosessene.

Bli oppdatert! Meld deg på vårt nyhetsbrev her

Ønsker å kjøpe selskaper innen datavitenskap, maskinlæring og språkteknologi

Siden 2009 har Meltwater kjøpt 9 selskaper, inkludert det nylig annonserte Encore HQ, kjent for sine varslingssystemer for sosiale medier. - Vi er primært ute etter teknologi innen datavitenskap, maskinlæring og NLP (Natural Language Processing). sier Lyseggen. - Vi vil også se på selskaper med en dominerende posisjon i utvalgte markeder.

- Dette samarbeidet med anerkjente finansinstitusjoner som Silicon Valley Bank and Vector Capital er et stort prov på tilliten til Meltwater, sier Martin Hernandez, Chief Financial Officer (CFO) i Meltwater. I arbeidet med å befeste vår globale posisjon har vi nå funnet et partnerskap som vil bidra på veien mot å nå våre mål innen oppkjøp og organisk vekst.

- Vi er svært begeistret over dette samarbeidet og gleder oss til å følge Meltwaters vekst og suksess, sier Alex Slusky, grunnlegger og administrerende Investment Officer (CIO) i Vector Capital. - Vi er entusiastiske supportere av Meltwaters visjon om å etablere seg som leverandør av ”Outside Insight”, hvor selskaper kan innhente store mengder eksterne data fra internett og omdanne dette til nyttig og verdifull innsikt for selskapers neste steg.

Les mer om Silicon Valley Bank her.

Følg oss på Facebook

Powered by Labrador CMS