INTEK

INTEK

Empty article - Subtitle

Annonsørinnhold:

Hva kan vi lære av IBM Watson?

Publisert

TEKNOLOGIDAGEN samlet denne uken mer enn 100 deltakere. Det kom som en stor positiv overraskelse på arrangementskomitéen.

Vi fikk ideén på et salgsmøte

– Vi satt og diskuterte litt frem og tilbake på et salgsmøte. Så lanserte kollega Sølvar Flatmo en idé, forteller Eirik Juritzen. Sølvar foreslo å arrangere en åpen dag for kunder og samarbeidspartnere!

Juritzen forteller at de forsiktig håpet på at det kanskje kunne komme 40 besøkende.

 • Klikk her for å se bilder fra arrangementet.
 • – Når vi nærmet oss fredagen forrige uke telte vi rundt 60 på lista, og ved siste opptelling passerte vi 100!

  Han synes det er utrolig morsomt å se at det INTEK Engineering holder på med på lille Raufoss appellerer til såpass mange.

  – Det tydelig at vi gjør noe riktig. Det kom både potensielle og eksisterende kunder fra hele landet.

  Bli oppdatert! Meld deg på vårt nyhetsbrev her

  Nødvendig for å lykkes i det internasjonale markedet

  Anita Hager er General Manager i INTEK Engineering. Hun forteller at digitalisering, automatisering og robotisering er noe av nøkkelen for å lykkes med omstillingen Norge nå står midt i.

  – Vi konkurrerer med hele verden, og vi klarer ikke konkurrere på timepris for arbeidskraft. Derfor må vi konkurrere på andre områder, forteller Anita Hager. Ved hjelp av digitalisering, automatisering og robotisering kan norsk industri igjen bli konkurransedyktig i det internasjonale markedet.

  Lusekatter og VR-briller

  INTEK Engineering er ledende innen sitt fagfelt, men de ønsker også å ha beina godt plantet på jorda. Eksempelvis vil Anita Hager omtales som robotrektor.

  – Ja, rektor er en bedre stillingstittel enn General manager, sier hun og ler.

  Eirik Juritzen skyter inn.

  – Ja, det er vel egentlig umulig ikke å ha beina planta godt på jorda når vi jobber ut fra Raufoss, forteller Juritzen. Her er vi vant med å jobbe hardt og målrettet i samarbeid med industrien.

  Samtidig så er INTEK Engineering veldig fremoverlent.

  – Ja, jeg synes lusekatter, gløgg og pepperkaker i kombinasjon med VR-brilller og IBM Watson er en god beskrivelse av hvem vi er. Vi har beina godt plantet på jorda, men vi har hendene løftet mot himmelen.

  Hva kan vi lære av IBM Watson?

  Han er stolt av at IBM Watson ble presentert på TEKNOLOGIDAGEN.

  – Mange kjenner IBM Watson fra artikler om fremtidens sykehus, forteller Juritzen. Det som er viktig å understreke er at IBM Watson ikke er en robot, men et selskap som utvikler programvare. Det er denne programvaren som blant annet benyttes aktivt innen avanserte medisinske miljøer for å løse komplekse problemstillinger, og det er den samme type programvare som kan benyttes også i industrien. Både INTEK Engineering og IBM Watson ser på mange av de samme problemstillingene, og her kan vi dra stort utbytte av å dele erfaringer, forteller Juritzen.

  IBM Watson er altså ikke en fysisk robot, men en softwarerobot.

  – IBM Watson gir roboten hjerne, forteller Juritzen. 

  Stor takk til viktige samarbeidspartnere

  Anita Hager er rørt over engasjementet fra kunder og samarbeidspartnere.

  – Dette er ikke noe vi har gjort alene, forteller hun. Vi har hatt et veldig godt samarbeid med IBM Watson, Zivid, Vixel og Kuka.

  Følg oss på Facebook

  Blinde skal se!

  Kuka leverer selve roboten, men roboten er i utgangspunktet blind.

  – For å få roboten til å gjøre noe må man si eksakt hvor den skal gå, og det gjør at roboten kan kun utføre helt spesifikke oppgaver som vi setter den til.

  Med Zivid gir INTEK Engineering roboten farge og dybdesyn.

  – Det gjør at roboten selv kan finn ut hvor den skal gå. Kort fortalt, IBM Watson gir roboten hjerne, og Zivid gir en blind robot øyne.

  Effektiviserer opplæring og service

  Vixel deltok på TEKONOLOGIDAGEN og delte erfaringer med bruk av VR-briller i industrien.

  – VR-briller kan blant annet brukes til opplæring og sevice, forteller Juritzen. Slik kan vi effektivisere flere prosesser tilknyttet digitalisering, automatisering og robotisering.

  Teknologi for deg og meg

  Et av målene med TEKNOLOGIDAGEN var å presentere teknologi så folk flest forstår. Tilbakemeldingen fra deltakerne tyder på at dette målet ble nådd.

  – Ja, så jeg vil rette en stor takk til alle samarbeidspartnerne for at de stilte opp. Sammen klarte vi å presentere avansert teknologi på en god og forståelig måte!

  Workshops og erfaringsdeling

  Dagen ble avsluttet med workshops. Her delte forsamlingen seg i fire, og det ble rom for diskusjon, spørsmål og erfaringsdeling.

  – Det var kø i alle fire rommene, forteller Juritzen. Han forteller også at flere viktige kontakter ble knyttet mellom potensielle samarbeidspartnere. 

  Vel møtt på neste TEKNOLOGIDAG!

  Det er første gangen INTEK Engineering har så mange på besøk på en gang, men det er nok definitivt ikke den siste.

  – Vi har allerede begynt diskusjonene om vårt neste arrangement, forteller Juritzen. Det er tydelig at Norge er klare for å digitaliseres, automatiseres og robotiseres, og vi ønsker å være den naturlige partneren i denne spennende omstillingen.

Powered by Labrador CMS