Subsea Valley

Subsea Valley

Empty article - Subtitle

Annonsørinnhold:

Olje, helse og romfart går sammen for å dele teknologi

Publisert

- Utviklingen må skje samlet i regionen, ikke bare i hvert enkelt selskap.

Preben Strøm er daglig leder i Subsea Valley, som er en næringsklynge på Østlandet. Subsea Valley har nylig inngått et samarbeid med Oslo Medtech (helseklynge), Oslo Cancer Cluster og Norsk Romsenter for å dele kompetanse og teknologi.

- Vi tror at dette vil føre til nye prosjekter, kanskje skape nye arbeidsplasser, og ikke minst vil det skaffe regionen flere ben å stå på, forklarer Strøm.

 • Les også: Oslo Medtech etterlyser oljeingeniører og -teknologi
 • Regionen som konkurransefortrinn

  Han mener at det ikke er hver enkelt bedrift som skal drive kompetanseheving og teknologiutvikling, men at regionen bør stå samlet for å få sterkere virkning. Industrien må samarbeide med akademia og det offentlige for en felles satsning.

  - Dette vil gjøre at regionen blir et attraktivt arbeidssted, og at vi klarer å tiltrekke oss de beste talentene.

  • Les også: Big Brother-metode sikrer teknologioverføring mellom bransjer
  • Følger internasjonal trend

   Industri og bedrifter i utlandet har lang tradisjon for å jobbe sammen for å skape flere muligheter. Strøm mener at Norge har vært alt for dårlige til dette så langt, og at det er derfor det er så viktig at regionene utvikles som helhet, ikke bare det enkelte selskap.

   - Klyngene skal være en påvirker, en pådriver og en fasilitator for nye prosjekter, og vi tror at dette bare er starten på alle de nye mulighetene som ligger der, avslutter Subsea Valley-lederen.

Powered by Labrador CMS