Gudbrandsdal Energi

Gudbrandsdal Energi

Gudbrandsdal Energi er en landsdekkende kraftleverandør som historisk sett har vært blant de aller billigste på pris. Fra å være en liten strømleverandør i det norske strømmarkedet har selskapet i løpet av de siste 10 år hatt en betydelig økning i antall nye kunder. Selskapet er nå blant de 10 største strømselskapene i Norge med sine ca 100 000 strømkunder.

Annonsørinnhold:

Sjekk ut smarthusløsningene: – Vil bli standard i alle boliger

Publisert

Smarthusløsninger er ikke noe nytt fenomen i Norge. Nå gjør imidlertid mindre avanserte oppsett og trådløs teknologi det enklere å gjøre boligen din smartere.  

– Smarthusløsninger har eksistert i Norge i snart 20 år. Tidligere har det vært en løsning med kabler. Du får kablede smarthusløsninger fortsatt, men det er dyrt. Det som seiler opp til å bli veldig populært nå er trådløse smarthusløsninger, sier Thomas Mathisen.

Han er markedsleder i strømselskapet Gudbrandsdal Energi, som er i tillegg til å selge strøm, er tilbyder av en rekke smarthusløsninger.

Markedsleder Thomas Mathisen i Gudbrandsal Energi
Markedsleder Thomas Mathisen i Gudbrandsal Energi

– I en trådløs løsning kobler vi opp via ruteren din hjemme, og kommuniserer med nettet. Det er en relativt lav pris i forhold til kablede løsninger, enkelt å montere og kan tas i bruk ved hjelp av mobiltelefonen, sier han.

– Så terskelen for å ta det i bruk er veldig liten, og det er veldig skalerbart.

[embed]https://youtu.be/AL9WparK8XA[/embed]

Bli oppdatert! Meld deg på vårt nyhetsbrev her

Flere fordeler

Markedslederen i Gudbrandsdal Energi, som selv har smarthusløsninger installert hjemme, peker på en rekke fordeler ved å gjøre boligen sin smarte:

 • Reduserer strømforbruket
 • – Mange av smarthusløsningene handler om å ha kontroll med og styre strømforbruket. Løsningene lar deg få oversikt iver hva du bruker strøm på, og kan redusere energiforbruket med opptil 20 prosent, sier Mathisen.

  • Gir et tryggere hjem
  • – Bevegelsessensorer, tyverisikring og kameraovervåkning er velkjente smarthusløsninger. Om du vil ha kontroll på hjemmet når familien er bortreist, se til kjæledyret ditt mens du er på jobb eller ønsker å følge med på om din demente mor har stått opp for dagen, så øker disse løsningene tryggheten.

   • Gøy og enkelt
   • – Det er jo moro! Du styrer hele huset eller leiligheten ved hjelp av mobiltelefonen. Oversikten gir ro i sinnet. Dessuten er et trådløst smarthussystem veldig enkelt å montere, og intuitivt å bruke. Det lar seg enkelt integrere i hverdagen, og krever ikke mye tid av deg. Tvert imot, man blir jo gjerne mer effektiv, fremhever Mathisen.

    Kommer til å bli standard i alle boliger

    Markedslederen i Gudbrandsdal Energi forteller at det stadig introduseres nye smarthusløsninger og at konseptet begynner å bre om seg i norske hjem.

    – Smarthusløsninger ikke er noe som tar av i morgen, men det kommer mer og mer etter hvert. De neste årene forventer vi at markedsføringen vil øke. På lang sikt vil løsningene bli standard i alle boliger, sier han.

    Han viser også til at smarthusløsninger er med på å effektivisere det offentlige velferdstilbudet

    – Bruk av smarthusteknologi er helt i startgropen i offentlig sektor, men vil helt garantert øke. Løsningene kan gjøre det tryggere for eldre å bo lengre hjemme, ved at sensorer varsler når noe er galt, sier Mathisen.

    For private hjem mener markedsdirektøren at installeringen av såkalte smarte strømmålere i alle norske boliger fra 2019 vil gjøre smarthusløsninger enda mer attraktivt.

    – Når det er sagt er myndighetens smarte strømmålere ikke like smarte som det høres ut som. Målerne registrerer strømforbruket på timebasis, og du får først informasjonen etter forbruket. Våre typer smarthusløsninger lar deg styre strømforbruket via smarttelefonen i sann tid, avslutter Mathisen.

    Kunne du tenke deg å kutte strømforbruket, gjøre huset sikrere og få en enklere hverdag? For mer informasjon om Gudbrandsdal Energi sine produkter, klikk her.

    Faktaboks: Eksempler på smarthusløsninger

    • Bevegelsessensorer
    • Måling av strømforbruket
    • Måling av luftfuktighet og temperatur
    • Styring av lys og varme
    • Kameraovervåkning
    • Faktaboks: Smarthusløsninger på hytta?

     – Smarthusløsninger passer i alle hus. Nybygg, eldre boliger og ikke minst hytter. Det eneste som kreves at du har internett installert. Har du det ikke, kan du koble opp en 4G-ruter, sier Thomas Mathisen, markedsleder i Gudbrandsdal Energi.

     Følg oss på Facebook

Powered by Labrador CMS