RS Sjøredningsskolen

RS Sjøredningsskolen

Empty article - Subtitle

Annonsørinnhold:

Rektor i arbeidstiden og redningsmann på fritiden

Publisert

Langs kysten i Norge er sjøsikkerheten helt avhengig av de frivillige ressursene i Redningsselskapet. Disse driver de mindre, hurtiggående fartøyer i kystnære farvann, fjorder og på innsjøene og når ulykken først er ute er de klar til innsats.

Bli oppdatert! Meld deg på vårt nyhetsbrev her

Rykker ut for å bidra når det trengs

Bjørn Tønnesen er en av disse, som frivillig Bestmann på RSRK er han en av dem som rykker ut for å bidra når det trengs. Til vanlig er han rektor på en yrkesfaglig skole, med forskjellige håntdverskfag som båtbygging, ortopedi, gullsmed, ur- og skomaker blant andre. Men fritiden sin bruker han på sjøen. - Jeg valgte å bli med i et sjøredningskorps da jeg har vært aktiv i mange år med regattasegling. Og har vært aktiv med bruken av båt og sjø og har sett i veldig mange år at det ofte er behov for assistanse, forteller Tønnesen som synes det etterhvert var på tide å gi noe tilbake til sjølivet.

Frivillig i sjøredningskorpset, Bjørn Tønnesen
Frivillig i sjøredningskorpset, Bjørn Tønnesen

Styrker kunnskap og kompetanse

Nå er han elev på hurtigbåtkurset til Sjøredningsskolen. Dette for å øke sin kunnskap og sin kompetanse som han i første rekke kan videreføre dette til sitt eget korps, men også med tanke på sikkerheten som de er pliktig å utføre når de er ute på sjøen for å yte assistanse.

Bli frivillig i sjøredningskorpset du også!

Følg oss på Facebook

Powered by Labrador CMS