Marine Safety

Marine Safety

Vår visjon er å beskytte mennesker i krevende maritime omgivelser. Vi oppfordrer våre kunder til å verne om livet til hver enkelt ansatt og at den ansatte skal føle trygghet og at deres sikkerhet er ivaretatt.

Annonsørinnhold:

Din beste kompis på sjøen veier 92 gram

Publisert

Saken ble først publisert på havbruk.media - vår søsteravis for fiskeri - og havbruk.

Marine Safety's MOB1-enhet geotracker deg om du faller overbord. 

Ved en fullsatt fagdag for oppdrettsnæringen ved Rosendal Fjordhotell var sikkerheten ved norske oppdrettsanlegg på agendaen, og Marine Safety var selvsagt på plass for å demonstrere sine redningssystemer til bransjen.

Fokuset var på selskapets nyeste anskaffelse; den vesle, men kraftfulle MOB1-enheten som geotracker deg om du faller overbord. Nå håper selskapet at den knøttlille livredderen skal bli oppdrettsbransjens mest populære arbeidskamerat.

Din beste kompis på sjøen veier 92 gram

Marine Safety er en av landets ledende leverandører av personlig sikkerhetsutstyr til maritime bransjer innen oppdrett, olje og offshore. Ved Rosendal Fjordhotell benyttet de fagdagen til å vise hvordan liv kan reddes om man fester 92 gram ekstra på redningsvesten før man drar på jobb ved oppdrettsmerdene ute i fjorden.

MOB1 er verdens minste AIS-enhet (Automatic Identification System)med integrert SART-system (Search and Rescue Transponder). Kristine Moe, salgsansvarlig i Marine Safety's datterselskap Trygg Ombord, forteller til enerWE at enheten tilettelegger for rekordkjapp redning i en mann overbord-situasjon.

- Selv i de mest rolige værforhold er det alarmerende hvor raskt en som faller overbord kan forsvinne ut av sikt. Ofte er det sterke strømmer i sjøen som kan forvandle en mann overbord-situasjon fra ufarlig til kritisk på svært kort tid. I slike tilfeller vil redningsmannskapet spare viktige minutter om de vet hvor i sjøen du befinner deg, og dette er informasjon som umiddelbart gjøres tilgjengelig om du har husket å feste vår MOB1-enhet på redningsvesten.

Geotracker deg om du havner på sjøen

MOB1 kan integreres på alle typer oppblåsbare redningsvester, hvor den er klar til melde din posisjon til mulige redningsfartøy i nærheten om du skulle være uheldig og falle i vannet. Slik har du en garanti for at dine kolleger informeres om uhellet med engang at du har falt overbord, forklarer Moe.

- MOB1-enheten er svært enkel å bruke. Den festes ved redningsvestens pusterør, og aktiveres automatisk når vesten blåses opp ved kontakt med vann. Ved aktivering sender MOB1-enheten sin første nødmelding med presis GPS-posisjon innen 15 sekunder til alle AIS-mottagere innenfor en rekkevidde på 5 nautiske mil, inkludert et DSC-signal til ditt eget fartøys VHF. GPS-posisjonen vil oppdateres kontinuerlig med farten og kursen til den som har falt overbord. I tillegg vil enhetens innebygde strobelys sikre maksimal synlighet selv i svakt lys. Slik kan du være trygg på at hjelpen er på vei, uansett hvor du befinner deg.

Ekstremvær ingen hindring

MOB1-enheten er vanntett ned til ti meters dybde og avgir kontinuerlig posisjonen din med få meters presisjon i opptil 24 timer. Moe meddeler enerWE at den vesle enheten vil skape økt trygghet for oppdrettsfolk på sjøen i ekstreme situasjoner.

- Mange oppdrettsanlegg befinner seg langt ute på sjøen hvor man ofte møter krevende forhold, særlig i januar og februar som gjerne er de mest ekstreme værmånedene. Om man da faller overbord på steder med sterk strøm og mye bølger, kan man i en mann overbord-situasjon drive avgårde i en hastighet på opptil 3 knop. Det er i slike situasjoner man er ekstra glad for de 92 ekstra grammene MOB1 utgjør på redningsvesten.

Så en 92 grams duppeditt vil være nok til å skape en tryggere hverdag i oppdrettsnæringen? 

- Ja, med MOB1 på redningsvesten vil det uten tvil bli tryggere å ferdes på sjøen for arbeidsfolk i oppdrettsnæringen, og det er noe vi i Marine Safety er svært glad for.

Powered by Labrador CMS