Regus

Regus

Empty article - Subtitle

Annonsørinnhold:

Det unike jobbsøkerkursetDUJSK
Det unike jobbsøkerkursetDUJSK

Ny rekord i antall ansettelser på en dag!

Publisert

Derfor bør bedrifter som kutter i arbeidsstyrken tilby karriereveiledning.

Det unike jobbsøkerkurset og OG-S leier nye kontorer i Regus i Stavanger, og rekrutteringsblogger, Erik Falk Hansen, har mye på gang i disse dager. Vi tok en prat med Erik etter å ha hørt rykter om en helt ny ansettelse i selskapet. Ryktene stemte og vi har så heldige og også få møte den nyansatte Client Service Manageren, Kennet Hansen.

Fortell oss hva som har skjedd siden sist Erik?

Det er en gledens dag i dag for OG-S og DUJSK. Forrige uke satte vi dagsrekord i antall deltakere ut i jobb (5 på en dag) og i dag starter vi uken med at enda en deltakere har fått ny jobb. Ikke nok med det. OG-S har nylig vunnet to store kontrakter for bedrifter som må si opp ansatte og er nå fullt i gang med DUJSK for flotte og flinke tidligere ansatte i Cameron Sense, Kristiansand. MEN, gleden er enda større for at vi i dag kan ønske Kennet Hansen velkommen som ansatt i OG-S AS.

Kennet skal arbeide ut i fra Stavanger og vi har snakket med han om hvordan han ser på denne utfordringen.

Det blir veldig spennende. Jeg gleder meg veldig til å kunne presentere dette helt unike konseptet til bedrifter innenfor oljeindustrien som dessverre er påvirket av markedssituasjonen. Ikke minst gleder jeg meg til å hjelpe de menneskene som blir påvirket gjennom oppsigelser og som nå møter et tøffere marked enn noen gang tidligere.

Erik fortalte oss at det var mange søkere på denne stillingen. Hva mener du selv gjorde at du ble den utvalgte? 

Jeg har gode forutsetninger for å lykkes med dette. Har lang fartstid fra oljebransjen som prosjektleder for anerkjente bedrifter som Technip, Statoil og GE, og så er det jo slik at jeg selv ble jobbsøker i an aldri så liten periode her i sommer. Var faktisk en av de heldige som fikk være med på privatkursene som OG-S hadde ansvar for og dette inspirerte meg til å tenke nytt. Da jeg så stillingsannonsen så var jeg ikke i tvil om at dette var noe jeg ville være med på.

Hvorfor er det så viktig at bedrifter tar vare på dem som blir oppsagt og tilbyr de en eller annen form for karriereveiledning? 

Personlig så var det å være jobbsøkere noe helt nytt for meg. Hadde jo fått kastet jobber etter meg de siste årene og da jeg ble jobbsøker møtte jeg en helt ny verden denne gang. Faktisk litt skremmende.

Hva tror du er så unikt med DUJSK-konseptet?

For det første så merket jeg med en gang hvor viktig det er som jobbsøker å fokusere på seg selv og sin egen historie. Alt for mange karriereveiledere unngår å nevne hvor viktig dette er og i stedet velger de å sette alle mennesker inn i en og samme bås. Videre fikk jeg følelsen av at DUJSK fokuserte på kanskje det som er de tre viktigste aspektene med en jobbsøkerprosess:

 • Hvordan finne motivasjonen og ikke minst holde den oppe helt fram til du er i mål
 • Hvordan nå ut til de stillinger som ikke blir utlyst (Og de er det mange av)
 • Hvordan ende som nummer 1 i en søknadsprosess
 • Jeg må også si at oppsettet av DUJSK virkelig falt i smak. Det å kunne være i en gruppe med andre flinke jobbsøkere fra olja var noe helt spesielt. Det bygger nettverk og relasjoner og samtidig kan vi alle være med å støtte og heie på hverandre. I tillegg til dette var det godt å erfare at det også var satt av tid til individuelle timer med det som mange kaller coaching.

  Nå som du har vært deltaker, hvordan blir det nå å fortelle andre om dette konseptet? 

  Det blir i grunn veldig lett fordi det er noe jeg tror sterkt på. Jeg har selv sett hvordan det påvirker deltakerne, meg selv inkludert, og jeg overbevist om at dette er den absolutt beste løsningen for bedrifter som ønsker å gi litt støtte til de ansatte som mister jobben.

  Hvorfor skal bedrifter nå vurdere DUJSK eller andre omstillingsprogram?

  Jeg kan bare snakke for OG-S og DUJSK og det er mange faktorer som spiller inn, men kanskje det viktigste er at de som holder dette programmet faktisk virkelig kjenner til både rekruttering og oljebransjen. Jeg må også si at dette var et program som var helt oppdatert i henhold til dagens marked og utfordringer og ikke minst i henhold til den verden vi lever i. Her henger mange etter tror jeg og det er godt å nå kunne arbeide for en bedrift som leder an innenfor omstilling og karriereveiledning.

  Så hva skal du drive med de neste månedene?

  Forhåpentligvis får jeg mulighet til å nå ut til så mange bedrifter som mulig. Da tenker jeg på bedrifter som allerede har beste seg for at de må til oppsigelser eller de bedrifter som vurderer dette på lang sikt. Skal fokusere mye på Stavangermarkedet, men det blir nok en del turer til Oslo, Bergen, Kristiansand og Trondheim også. Gleder meg som en unge og selv om det alltid er trist når bedrifter må nedbemanne så har jeg så stor tro på at vi kan hjelpe de som mister jobben at jeg er overbevist om at det vil ordne seg for dem.

  Da er de bare å gi full gass framover? 

  Det er det og jeg er sikker på at dette vil bli veldig godt mottatt blant bedrifter og ikke minst de menneskene som er så heldige å få dette sponset. Vi har et produkt som er helt unikt, helt oppdatert og som også er svært rimelig i forhold til andre alternativer.

  Noe du vil legge til? 

  He he. Jeg må jo få med favorittfrasen i dette intervjuet og det er: Livet er herlig. Må også si at jeg ser fram til å møte mange fantastiske mennesker framover og jeg skal gjøre mitt for å yte den beste servicen.

  Helt til slutt, har du noen tips til jobbsøkere: 

  Det må være dette med å fokusere på deg selv og dine egenskaper og hvordan du best kan formidle dette. Det er aldri noe greit å miste jobben, men klarer du å være positiv og ikke minst arbeide hardt så ordner deg seg alltid for flinke mennesker. Som Erik ofte sier; Hard arbeid skaper nytt arbeid.

Powered by Labrador CMS