RS Sjøredningsskolen

RS Sjøredningsskolen

Empty article - Subtitle

Annonsørinnhold:

Slik blir du plukket opp hvis du faller i vannet

Publisert

Og dette skjer når det er tåke og mørkt.

Vannet holdt ca 4,5 grader da Eirik S. Haugen kastet seg i sjøen som markør for en redningsøvelse. Øvelsen var en del av demonstrasjon på pick-up i vann ved hjelp av ulike metoder, under et opplæringskurs for medlemmer av den greske sjøredningstjenesten.

– Kurset inneholder blant annet sjøredning, førstehjelp og brannslokking, forteller Eirik S. Haugen, fagsjef ved RS Sjøredningsskolen.

– De lærer også å utføre og koordinere søk etter savnede personer. En person i vannet et veldig lite objekt, og kan være temmelig krevende å finne selv om man setter inn tre til fire båter i søket. God kommunikasjon og koordinering av ressursene er derfor nøkkelen til suksess, og spesielt viktig er dette når søket foregår under dårlig siktforhold som fore eksempel ved tåke eller i mørke, forklarer Haugen.

Redningsselskapet, som eier RS Sjøredningsskolen har drevet med sjøredning i 125 år i Norge. I forbindelse med flyktningkrisen i Hellas og alle båtflyktningene, har Redningsselskapet donert flere båter som bemannes av lokale frivillige, det gis opplæringskurs i Norge og det skal sendes instruktører til Hellas for å videreføre opplæringen lokalt.

De greske deltagerne er frivillige redningsmenn, og skal også overføre sin kunnskap når de er tilbake i Hellas.

Prosjektet er gjort mulig via støtte fra Utenriksdepartementet.

Powered by Labrador CMS