LRA Safety

LRA Safety

Empty article - Subtitle

Annonsørinnhold:

sikkert arbeid i høyden
sikkert arbeid i høyden

Jobber for bedre kompetanse i høyden

Publisert

Tilkomstteknikk i Langset (LRA) startet sommeren 2011 og har siden den gang vokst frem til å bli en stor aktør innen leveranse av tilkomstteknikk.

I kjølvannet av denne satsningen har det kommet enda flere tjenester fra LRA. Bredden av "spesialtjenester" har vokst. Den viktigste satsningen etter tilkomstteknikk, som går hånd i hanske med dette, er sikkerhetsutstyr og kurs innenfor arbeid i høyden. Dette begynte de med på grunn av sin gode kompetanse og verdifulle viten om utfordringer på området. LRA ville så gjerne tilføre mer for å hindre fallulykker gjennom god opplæring, samt nytt og riktig utstyr for arbeid i høyden.

Bli oppdatert! Meld deg på vårt nyhetsbrev her

Ved kurssentrene i Bergen, Molde og Hammerfest har etterspørselen etter god og riktig opplæring vært økende.

- Vi er veldig glad for at dette ikke er noe som spares inn på, nå som det kuttes kostnader på alle kanter, kommenterer daglig leder Svein Olav Høysæther. - For det er utrolig viktig at opplæring og riktig utstyr innen arbeid i høyden nå ikke blir berørt av denne "oljenedturen".

Har justert tilbudet etter nedgangstider i Oljebransjen

LRA har gjort justeringer uten at det sal gå ut over kvaliteten, hvor et av de tiltakene er å holde kostnader lave ved ikke å bygge for store kurslokaler men legge mer i utforming av innhold i kurslokalet slik at elevene får mest mulig realistisk opplevelse.

- Det er ikke størrelsen på kurslokalet som teller, det er kompetansen og opplæringen du får når du er på kurs, legger Høysæther til.

Det jobbes idag med en ny norsk standard innen fallsikring samt sikring av verktøy i høyden, her skal LRA bidra med den kompetanse som ligger hos dem.

- Vi er veldig glade for at en slik standard er på vei, det er et absolutt behov for dette, fortsetter Høysæther. - Det er for mange versjoner av hvordan blant annet et fallsikringskurs skal utføres, og det hender også dessverre at personell ikke får riktig eller nok opplæring.

LRA ser lyst på 2017, selv om oljenorge har lagt med brukket rygg så finnes det positivitet i bransjen. Mange har hatt tid til å omstille seg. De føler de ser klare utfordringer, men også store muligheter.

- Vi må tilføye at vår nøkkel er våre ansatte som leverer på et utrolig høyt nivå, alle drar i samme retning når det gjelder sikkert arbeid i høyden. Vi har sammen skapt en god og sunn kultur, konkluderer en fornøyd Høysæther.

Følg oss på Facebook

Powered by Labrador CMS