LRA Safety

LRA Safety

Empty article - Subtitle

Annonsørinnhold:

LRA tar svalestup fra ti-meteren

Publisert

LRA er kjent for å levere spesialtjenester innen olje og gass. De to siste årene har selskapet utvidet sine produkter og tjenester mot flere vertikale bransjer. Fra å jobbe med tilkomstteknikk i høyden har selskapet nå tatt sats med et vakkert svalestup fra ti-meteren.

 • Saken ble først publisert på havbruk.media
 • – Vi tilbyr nå inspeksjonstjenester under vann ved bruk av ROV, forteller Svein Olav Høysæther, Daglig leder i LRA.

  Fra offshore vind til havbruk

  LRA har tatt i bruk ROV-tjenester innen offshore vind og har nå også løsninger som en kan ta med seg inn i oppdrettsbransjen.

  – Vi har tilgang på flere typer ROV samt tilleggstjenester til dette. Vi kan utføre videoinspeksjoner av havbunn, sonarsurvey samt 3D skanning, sier Svein Olav Høysæther til havbruk.media.

  • Følg havbruk.media på Facebook
  • Avansert kamerateknologi

   LRA har også tilgang på helt ny kamerateknologi for undervannsinspeksjoner. Kameraet er et spesialbygd kamera og måleinstrument for utforsking av utstyr på havbunnen.

   I tillegg til et høykvalitets videokamera, har kameraet et 3D kamera. Dette skanner landskapet og gir ønskede x, y, z koordinater i sanntid. På dette grunnlaget kan man måle avstander, dimensjoner og vinkler på havbunnsstrukturer fortløpende.

   – Vi kan enkelt utføre sjekk av slitasje og ta eksakte mål av hver lenke på for eksempel kjettinger, sier Høysæther.

   Ut mot havet

   LRA sikter seg inn mot havbruksnæring og mener de har mye å tilføre bransjen. I tillegg til ROV-tjenester har de sikringsutstyr som passer havbruksnæringen.

   – Vi har alt fra fallsikringsprodukter til flytevester og samt skinnesystemer som skal hindre fall. Det vi ser er at bygninger, konstruksjoner og båter som benyttes i havbruksnæringen er store, dvs. at det kan være fare for fall enkelte steder.

Powered by Labrador CMS