TotalSafety

TotalSafety

Empty article - Subtitle

Annonsørinnhold:

Hjertestart

Publisert

Sammen redder vi liv.

Stavanger Sentrum AS er initiativtaker til et ambisiøst prosjekt som skal bidra til å redde liv i Stavanger sentrum. Et prosjekt som skal bidra til å sette fokus på tryggheten til de som jobber i sentrum og til de som besøker oss. Vi vil vise at vi bryr oss om hverandre og at vi bryr oss om våre gjester.

Vi skal plassere så mange som mulig hjertestartere i så mange som mulig sentrumsbedrifter, forteller Vibecke Alvestad i Total Safety.

Målet er kort vei til nærmeste hjertestarter uansett hvor i sentrum du befinner deg. Prosjektet skal, ved hjelp av kursing, bidra til å heve kunnskapen om hjerte-lunge-redning (HLR) blant ansatte i Stavanger sentrum. Med hjertestarter, kunnskap og ikke minst trygghet om livreddende førstehjelp, er man bedre rustet dersom det skulle oppstå en hjertestopp blant kolleger, handlende eller en tilfeldig forbipasser- ende. Korrekt bruk av hjertestarter ved plutselig hjertestans, innen 2-3 minutt, gjør at over- levelsesraten øker med 75%. Vi vil at flest mulig skal være forberedt dersom situasjonen skulle inntreffe.

Torsdag den 16. oktober står vi på stand fra kl 10-19, og vi ønsker alle hjertelig velkomne.

Hvert år får mellom 400 000-500 000 mennesker i Europa plutselig hjertestans. Kun 5-10 % overlever. Rask og riktig hjerte- og lungeredning, med bruk av hjertestarter, øker sjansene for å overleve betraktelig. Det er derfor satt av en dag i året, 16. oktober, hvor kursinstruktører tilbyr sin kompetanse gratis. På denne måten kan flest mulig mennesker lære seg hvordan man redder liv.

Formålet med hjertestarterdagen er å øke kunnskap og ferdigheter rundt hjertestans, slik at flere liv reddes. Målsettingen er å bidra til å redde liv ved å øke HLR-ferdighetene blant dem som oppholder seg i Stavanger sentrum - enten det er på jobb, skole eller fritid.

Powered by Labrador CMS