TEAM Nordmarka

TEAM Nordmarka

TEAM Nordmarka arrangerer konferanser i en bred energibransje.

Annonsørinnhold:

#Prosjektnyjobb

Publisert

Fallhøyden er stor.

Mandag morgen for like før jul ringte sjefen til Ann Helen Braathen. Hun smilte gjennom telefonen, gira og supermotivert etter en kjekk teambuilding-weekend med sine danske kolleger på Vejlefjord kur- og spahotell.

Jeg har en dårlig nyhet til deg, sa han.

Konsernledelsen hadde vedtatt å sentralisere markedsføringen til kontoret i København og markedsavdelingen i Norge skulle legges ned.

Hvorfor er du på jobbjakt?

Oppgavene i min forrige jobb ble overført til konsernkontoret i København og bedriften hadde ikke noe reelt alternativ å tilby. Jeg signerte sluttavtale fredag og startet #prosjektnyjobb søndag.

Hva er bakgrunnen for at du blogger om jobbsøkeprosessen?

Fordelingen mellom utlyste og ikke utlyste stillinger anslås å være 30/70 %. Blogging er en del av min synlighetsstrategi.

Når 70 % av stillingene i omløp ikke blir lyst ut, må jeg finne dem på annet vis. Jeg må være der mennesker møtes, og jeg må vise igjen både der og på sosiale medier. Folk skal huske meg når de hører om en mulighet.

Hvilke positive effekter har bloggingen gitt?

Jeg har fått oppmerksomhet, noe som igjen har ført til mange samtaler og møter. Venner og bekjente vil virkelig hjelpe. Mange har sendt meg tips, andre har anbefalt bedrifter å ta kontakt med meg. Mennesker jeg ikke kjenner heier og følger meg på twitter. Inspirasjon er et ord mange bruker, og det liker jeg.

Vinn - vinn, tenker jeg da. Min motivasjon og energi vedlikeholdes også på denne måten.

Er du ikke redd for å eksponere deg for mye i tilfelle det tar lang tid før du får jobb?

For mye for hvem? Sjansene for å finne drømmejobben synker jo betraktelig hvis jeg sitter hjemme i sofaen og leser dommedagsprofetier over norsk økonomi og kun forholder meg til utlyste stillingsannonser.

Jeg har ingenting å tape. Jeg er aktiv, entusiastisk og finner energi i endringsprosesser. Hvis noen syns det blir for mye, er det ikke dem jeg ønsker å jobbe for.

Hva er drømmejobben?

Jeg har hatt drømmejobben mange ganger, og er helt sikker på at den neste også kommer til å bli det. Det handler om å ta eierskap, søke utfordring, få mestring og vise engasjement. Dette kan jeg!

Godt arbeidsmiljø, mange baller i lufta og at det jeg gjør betyr noe for mine medarbeidere og kunder, er viktigere for meg enn hva jeg faktisk gjør. Jeg vet imidlertid at jeg er dyktig på blant annet kommunikasjon, markedsføring, service, effektivisering, organisasjonsendringer, trivsel og arbeidsglede.

Jeg er en utadvendt og smittsomt smilende person. Jeg liker å jobbe og gleder meg til å bygge stolthet rundt min neste arbeidsplass.

Ann Helen Braathen er invitert som foredragsholder på Energy Communication Conference i mars, et arrangement i regi av TEAM Nordmarka og enerWE.no. Her vil hun dele sine erfaringer fra #prosjektnyjobb. Det blir spennende å se om hun har fått drømmejobben eller om hun fortsatt er på let når hun entrer scenen.

Powered by Labrador CMS