Infotjenester

Infotjenester

Empty article - Subtitle

Annponsørinnhold:

Det er viktig at ansatte leverer reiseregning så fort som mulig  etter reisen
Det er viktig at ansatte leverer reiseregning så fort som mulig etter reisen

Viktig å levere reiseregningen før nyttår

Publisert

Det er viktig at ansatte fyller ut reiseregningene så fort som mulig, særlig nå ved årsskiftet. 

I statens særavtale for reiser står det at reiseregningen skal leveres snarest etter at reisen er fullført. Avtalen gjelder alle statsansatte, men brukes også av kommunal sektor og det store flertallet private bedrifter.

Bli oppdatert! Meld deg på vårt nyhetsbrev her

Viktig ved nytt år

Infotjenesters økonomirådgiver Øivind Elvestad sier det er mange grunner til at reiseregningen skal leveres så fort som mulig etter at reisen er fullført. En av dem er at arbeidstakere bare har krav på godtgjørelser etter de satsene og reglene som gjelder på reisetidspunktet.

- Hvis arbeidstakeren er sent ute med reiseregningen og det skulle gå over til nytt år, må vedkommende finne frem til de gamle satsene og reglene. Det samme må de som skal kontrollere, attestere og utbetale reiseregningen. Du lager altså en del merarbeid for kollegene dine hvis du er treg med reiseregningen, sier Elvestad.

LAST NED: Last ned en gratis e-bok med formelle krav til reiseregningen og anbefalte rutiner rundt reiseoppgjør.

Må huske klokkeslettet

En annen grunn til å være tidlig ute med reiseregningen er at den skal inneholde nøyaktig informasjon om reiseruter og klokkeslett.

- Det er fort gjort å glemme tidspunkter som skal angis på reiseregningen. Det er også fort gjort å glemme å få med utlegg man har foretatt for arbeidsgiver. Dermed kan arbeidstakeren tape penger på å vente, sier Elvestad.

Følg oss på Facebook

Kan ødelegge rapporteringen

Også i forbindelse med rapportering til ledere, er det viktig at den ansatte leverer reiseregningen før det har gått for lang tid.

- Hvis reiseregningen ikke leveres i riktig tid vil ikke budsjett og regnskap stemme, og månedsrapportering til ledere vil være feil. Dermed blir det et dårlig styringsverktøy. Dette er spesielt viktig i forbindelse med årsoppgjøret, hvor man skal ha med alle kostnader på fjoråret, sier Elvestad.

Han oppfordrer arbeidstakere til å være tidlig ute med reiseregningen, og oppfordrer arbeidsgivere til å være streng med at arbeidstaker er tidlig ute.

Med Infotjenesters skybaserte reiseregningssystem kan ansatte ta bilde av kvitteringen med mobilen og laste direkte inn i systemet.

HOLD DEG OPPDATERT: Meld deg på Infotjenesters nyhetsbrev, for deg som jobber med HR, ledelse, lønn, regnskap eller HMS. 

Aktuelt kurs:

Powered by Labrador CMS