INTEK

INTEK

Empty article - Subtitle

Annonsørinnhold:

Denne rektoren uteksaminerer mange roboter hvert år!

Publisert

Lukket toppmøte

Minst 23 olje- og gassnasjoner sender toppledere og statsråder til Stavanger før oljemessa ONS. De skal diskutere energisektorens rolle i en urolig verden.

Fra Norge stiller blant andre statsminister Erna Solberg (H), utenriksminister Børge Brende (H), olje- og energiminister Tord Lien (Frp), oljedirektør Bente Nyland og konsernsjef i Statoil Eldar Sætre.

 • Se også video: Robotisering kan gi mindre outsourcing
 • - De møtes for å drøfte energisikkerhet og energimarkedet fra geopolitisk og markedets ståsteder, sier ONS-general Leif Johan Sevland til NTB.

  Ikke alt er lukket. Det meste er åpent

  ONS er først og fremst en åpen møteplass der mennesker møtes, og på messområdet kan du blant annet treffe INTEK Engineering.

  - I år er vi å treffe sammen med Beckhoff, på stand 6070, forteller Anita Hager, General Manager i INTEK Engineering.

  Jeg er en rektor på et universitet som uteksaminerer roboter

  Hun forteller at hun synes tittelen General Manager er litt kjedelig.

  - Ja, egentlig er jeg jo rektor på en et universitet som utdanner roboter, sier hun og ler. Det er jo mye morsommere.

  INTEK spesialiserer seg på robotikk og automatisering. Selskapet ble etablert i 1980 med kontorer lokalisert i Raufoss, Norge og Hamar, Norge. Selskapet har for tiden totalt 38 sysselsatte.

  - Vårt marked er hovedsakelig i Norge, men inneholder også noen leveranser til utlandet. På mange måter er vi altså et internasjonalt universitet for roboter, sier hun.

  • Se også videointervju: Visste du at roboter kan bidra til mindre sykefravær?
  • Se demonstrasjon av robotteknologi

   På ONS har INTEK sammen med Kuka og Beckhoff satt opp en demonstrator for sikker interaksjon mellom robot og mennesker. Dette kombinert med tidsbesparende sikkerehetsløsninger skaper nye muligheter og løsninger for mennesker og maskiner i tettere sammarbeid.

   - Ja, så nå håper jeg at du tar turen innom oss på ONS. Du får notere stand 6070, sier hun får hun må avslutte for å ta en prat med en av robotene på universitetet.

Powered by Labrador CMS