TEAM Nordmarka

TEAM Nordmarka

TEAM Nordmarka arrangerer konferanser i en bred energibransje.

Annonsørinnhold:

Organisk, fusjon eller oppkjøp?

Publisert

Hvordan skal IT-selskaper vokse?

Mange IT-selskaper ønsker seg inn i oljebransjen. Mulighetene er store.

Greenbird er blant selskapene som satser på organisk vekst.

Vi har allerede rekruttert tre personer til vårt Stavanger-kontor, forteller Thorsten Heller, CEO i Greenbird i et videointervju med enerWE.no.

Andre selskap går sammen i allianser. Det er nå etablert en ny og spennende allianse som har høy kompetanse innenfor kommunikasjon og sikkerhet – fra fiberdesign til komplekse sikkerhetsanalyser. Alliansen har fått navnet Make.

Vi ser på denne alliansen av komplementær kompetanse som en unik mulighet for både mellomstore og store bedrifter til å få dekket behov i hele verdikjeden innen tele- og datakommunikasjon – en lokal allianse bestående av lokale aktører, sier Trond Furenes, daglig leder F5 IT og Steinar Th Omdahl, daglig leder WestNet.

Nylig kunne vi også lese at Ferd-eide TeleComputing kjøpte Alcom.

Alcom vil styrke TeleComputings allerede gode posisjon innen shipping, olje og gass segmentet, samt øke TeleComputings tilstedeværelse i en interessant næringslivsregion bestående av selskaper i de fleste industrier, fortalte Dagfinn Teigland, Senior Investment Manager i Ferd.

Til tross for at oljebransjen nå har utfordringer i forbindelse med kostnadskutt og oppsigelser, så er investeringsnivået fortsatt høyt.

Eli Ane Nedreskår er informasjonssjef i Norsk olje og gass. I et skype-intervju med enerWE.no utdyper hun bransjeorganisasjonens budskap om at det ikke er noen bransjekrise.

Vi har full forståelse for at dette er en krise for menneskene som har mistet jobben, og for bedriftene som sier opp store deler av arbeidsstokken. Det er klart det oppleves som dramatisk for disse, forteller hun i intervjuet.

Samtidig understreker hun følgende.

I år har vi de høyeste investeringene på norsk sokkel som vi noen gang har hatt. Det er tredje år på rad at vi har rekordinvesteringer. 2015 vil være det året der vi har det tredje høyeste investeringsnivået som vi noen gang har hatt.

Mulighetene er med andre ord store, og dette vil være den røde tråden på Oljeindustriens Økonomi- og Finanskonferanse som arrangeres i Stavanger i oktober. Her vil blant annet Core Group presentere sine erfaringer med IT-selskaper når det gjelder organisk vekst, oppkjøp eller fusjon.

---

Oljeindustriens Økonomi- og Finanskonferanse arrangeres av TEAM Nordmarka og enerWE.no. Deltek Nordic er konferansens hovedsponsor.

Powered by Labrador CMS