Annonsørinnhold:

800 løypevakter passet hver dag på sikkerheten under sykkel-VM i Bergen

Publisert Sist oppdatert

Hele verden fikk et innblikk i hvor vakkert Norge er

Sykkel-VM i Bergen var en folkefest uten sidestykke. Arrangører, sponsorer, frivillige, syklister, innbyggere og tilreisende til Bergen stod sammen om å løfte frem rå sykkelsport i harmoni med enda råere norsk natur.

Alt foregikk i sanntid

Under arrangementet i Bergen ble det opprettet et eget beredskapssenter med ansvar for alle kommersielle soner.

Mens rittet ble direktesendt på TV, jobbet også beredskapsorganisasjonen i sanntid.

Svein Erik Malkenes hadde ansvaret som sikkerhetssjef under arrangementet.

- Vi hadde behov for et fleksibelt og brukervennlig software for kriseberedskap, forteller Malkenes. Softwaren måtte være så brukervennlig at det ikke skulle være behov for opplæring.

Han forteller at de hadde behov for en felles plattform der de kunne å dele sanntids informasjon underveis i sykkelrittet via smarttelefoner.

- Rayvn er det mest intuitive kriseberedskapssoftwaren jeg har sett på markedet, forteller Svein Erik Malkenes.

Alle hendelser som oppstod i løpet av dagen ble registret. Beredskapsorganisasjonen fikk dermed en god oversikt over samtidighetskonflikter som oppstår under et arrangement. Hver hendelse ble knyttet til en hastegrad (fargekode).

Slik brukte VM-arrangøren RAYVN

 • Kommunikasjons mellom Samvirkesenteret og BG17 KO (kommandoplass) ble gjort igjennom RAYVN. I samvirkesenteret satt alle nødetater og kommunale resurser.
 • Crowd Management brukte RAYVN for kommunikasjon mellom alle sine områdeledere ute i felt. De kommuniserte i sin egen feed og bilder for publikumsområder ble delt i RAYVN. På denne måte fikk KO samme situasjonsforståelse som de som er ute i felt.
 • Hver dag under VM var det ca. 600-800 løypevakter ute i løypen. De jobbet 2 skift. Løypen under VM var delt inn i 10 sone hvor soneleder bruke RAYVN som kommunikasjon og deling av sanntids informasjon mellom seg og KO.
 • Norsk selskap med internasjonal suksess

  Tidligere i år kunne Øyvind Meistad og Henrik von Schlanbusch juble over at det asiatiske selskapet Salcon går tungt inn i deres nye selskap Rayvn.

  • Les mer om den spennende investeringen på Shifter.no.
  • Rayvn har nå god fart i det globale markedet.

   - Det var derfor ekstra hyggelig at vi også ble valgt som software av Sykkel-VM i Bergen, et arrangement som også bidrar til å vise verden hvor vakkert Bergen og Norge er, avslutter Henrik von Schlanbusch.